Välkommen till Careerbook

Careerbook är en karriärportal där du som Young Professional kan hitta samlad information om potentiella arbetsgivare. Se företagsfilmer, följ deras uppdateringar på din newsfeed, läs om vilka karriärmöjligheter som finns och mycket mycket mer.

FÖLJ DINA FAVORITER

På företagens egna profilsidor hittar du information om deras kultur, värderingar, företagsfakta och mycket mer. Alla företag har dessutom minst två filmer, en om hur det är att jobba på företaget och en där VD eller annan ansvarig svarar på utvalda frågor.

Min newsfeed

 • En internationell hälsning från Grant Thornton!

  Här kommer en internationell hälsning från Grant Thornton! Linda Karlsson, auktoriserad revisor på Stockholmskontoret, påbörjade i somras en spännande resa, där hon ska besöka åtta medlemsländer inom Grant Thornton International. Denna gången skriver Linda från England, läs mer här om hennes äventyr!

  "Hej!

  Då var en två veckors lång granskning i England avklarad. Det blev en vecka i Leeds och en vecka i Milton Keynes tillsammans med kollegor från GTI och den slovakiska byrån.

  Vi startade i Leeds, som jag föreställde mig skulle vara en grå arbetarstad, vilket det kanske på sätt och vis är. De har verkligen satsat på upprustning under de senaste tio åren, så det var en fin blandning av den gamla brittiska tegelbyggnaden och supermodern inredning - kul mix!

  Min chef kommer ursprungligen från Leeds, så han var väldigt mån om att vi skulle få se stadens godbitar, vilket bl.a. var Monday night pubquiz i hans lokala by Thorner och "äkta" fish and chips. Jag måste säga att jag var tveksam till att det kunde vara så stor skillnad mellan fish and chips och fish and chips, men får nog erkänna att han i vanlig ordning hade rätt...

  För mig var det andra jobbtillfället i England, så trots stora uppdrag och stor byrå var det ganska skönt att veta vad man hade att förvänta sig. Det som är speciellt för England och som skiljer sig från granskningen av många andra medlembyråer är att vi gjorde en sk. piggy-back review, vilket innebär att vi granskar den brittiska byråns process för interna kvalitetsgranskningar. Detta betyder att vi granskar granskare som granskar granskningar, hänger ni med? Rent praktiskt kan det både ha stora fördelar, då man är två oberoende personer som granskar samma uppdrag, samtidigt som det kan bli splittrat pga. av olika granskningsprocesser/system som gör att vi ibland fokuserar på olika saker.

  I Milton Keynes bodde vi på ett hotell som var i samma byggnad som stadens stora fotbollsstadium, så vi bestämde oss att gå och se matchen mellan Milton Keynes Dons och Bradford city. Det var min första engelska fotbollsmatch någonsin och en riktig upplevelse! I biljetten ingick "a pint and a pie", hur mer brittiskt kan det bli? Det tråkiga var att hemmalaget tyvärr förlorade, så stämningen i publiken var kanske inte det bästa när vi lämnade stadium, men vi var lika glada för det.

  Tack för mig för denna gång, om någon dag drar jag till Brasilien, så en sydamerikansk rapport kommer inom kort!

  //Linda"

 • EXjobb på McNeil

  Kolla in dokumentet med vårt senaste EXjobb under dokumnetfliken. 

 • Forskning i framkant

  Deltagare från tjugo olika länder kom till konferensen i Stockholm med FOI som initiativtagare. Konferensen handlade om olika metoder för att kunna hitta kärnvapenprov med hjälp av mätningar av radioaktivitet i luften. Forskare på FOI har utvecklat Sauna, ett världskänt system för mätningar av luftburen radioaktivitet.

  Här kan du läsa mer: www.foi.se/

 • Engagerad student till S&P Backoffice investeringsrådgivning

  Söker du ett utvecklande extrajobb inom ekonomi/finans?  Söderberg & Partners söker en positiv och driven student till Backoffice inom fond- och kapitaladministration till kontoret i Stockholm. Läs mer om tjänsten här extern.staffrec.se;  

 • Vill du växa och utvecklas med oss?

  I helgen är det sista ansökningsdag till våra tjänster som revisorsassistent i Stockholm samt revisors- och redovisningsassistent i Göteborg inför september 2015. Missa inte chansen till ditt drömjobb - välkommen med din ansökan! Läs mer här: www.grantthornton.se/

 • Träffa Grant Thornton på TEAM-dagarna i Linköping

  Idag träffar du oss på TEAM på Linköpings universitet! Vi bjuder bland annat på popcorn och bra snack med våra medarbetare och rekryterare. Vi ses!

 • Alfa Laval wins SEK 70 million energy-efficiency order in India - See more at: h...

  Alfa Laval wins SEK 70 million energy-efficiency order in India - See more at: www.alfalaval.com#sthash.r9vjtwXk.dpuf


  Alfa Laval wins SEK 70 million energy-efficiency order in India
  www.alfalaval.com
  Alfa Laval – a world leader in heat transfer, centrifugal separation and fluid handling – has won an order to supply Alfa Laval Packinox heat exchangers to a refinery in India. The order, booked in the Energy & Process segment, has a value of approximately SEK 70 million and delivery is scheduled fo… www.facebook.com

 • Har uppdaterat sitt nyhetsflöde

 • Vill du bli en stödjande kompis till ett funktionshindrat barn eller ungdom mellan 13-20 år?

  Uppdraget innebär att man måste engagera sig i en annan människa, försöka introducera nya intressen eller aktiviteter och utöka det sociala nätverket. Oftast rör det sig om en träff/vecka. Läs mer här:
  www.vardochbildning.uppsala.se-/