Vad söker du för jobb?

Vill du få tips om nya jobb direkt? Skapa nya jobbevakningar för dina sökningar.

Jobb-ID 14993709

Biträdande utredare till Trafikverket

Snabbfakta
  • Stad: Borlänge
  • Omfattning: Heltid, Dagtid med flex
  • Typ av uppdrag: Konsultuppdrag, Heltid, tillsvidare
  • Jobbkategori: Samhällsplanerare
  • Startdatum: Oktober/November

Nu söker vi dig som har ett stort intresse för samhällsutveckling och som vill vara med och utveckla och planera rese- och transportlösningar för framtidens samhälle. Inom Trafikverkets verksamhetsområde Planering har du som konsult via Academic Work möjlighet att påbörja din karriär som biträdande utredare där du i din arbetsroll kommeratt göra skillnad i människors vardag. Låter detta som något för dig? Läs vidare i annonsen och skicka in din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en biträdande Utredare till enheten Planering och kontoret i Borlänge. Trafikverkets verksamhetsområde Planering har i uppdrag att bidra till samhällsutvecklingen och ge förutsättningar för goda rese- och transportmöjligheter. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till [Academic Work](mailto:ore01@academicwork.se). Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Målsättningen är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet. För att ge dig de bästa förutsättningarna att utvecklas i din arbetsroll kommer vi även att erbjuda dig en unik möjlighet att som en del av tjänsten även ingå i ett skräddarsytt utbildningsprogram. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket Planering och du kommer bland annat ta del av kunskap inom åtgärdsvalsstudier, projektledning, självledarskap och presentationsteknik. Förutom utbildningen kommer du även att få löpande coachning, för att få bästa stöd att utvecklas professionellt såväl som personligt.

Arbetsuppgifter

Trafikverkets verksamhetsområde Planering har ett sammanhållande ansvar att se över processflöden och kontrollera hur Trafikverkets nuvarande säkerhetsstyrningssystem för järnväg stämmer överens med aktuell lagstiftning. För att kunna genomföra detta projekt så behöver Trafikverket nu utöka med ytterligare en biträdande Utredare. Arbetsrollen innebär att, i samarbete med sina kollegor, arbeta med det första steget i förändringsprocessen, vilket innebär att gå igenom det rådande säkerhetsstyrningssystemet och undersöka vad som behöver åtgärdas för att motsvara kraven i lagstiftningen. Tjänsten passar dig som självständigt kan driva ditt arbete framåt genom att ta kontakt med dina kollegor internt på Trafikverket och samla in den information som du behöver. Du har även förmågan att hålla ihop utredningsarbetet när det gäller mer komplexa frågor. Samt innehar du en god administrativ kompetens och förmåga att sätta dig in i komplexa material, för att sedan kunna dra slutsatser utifrån dessa.

Vi söker dig som

* Har högskole- eller civilingenjörsexamen inom relevant område som exempelvis juristprogrammet. Du kan även ha en ingenjörsexamen men ett intresse av att arbeta med regel och regelverk. * Kommunicerar på svenska både skriftigt och muntligt, då skriftlig dokumentation och kommunikation är avgörande i den här tjänsten. * Har ett stort intresse för att skapa en hållbar samhällsutveckling och trivs i en teknisk bransch som arbetar med infrastruktur och samhällsplanering. För den här tjänsten kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som är självständig och har förmågan att driva dina projekt framåt genom att se vad som behöver göras samt planera och prioritera. Du är resultat- och relationsinriktad och tar kontakt med de personer som krävs för att kunna samla in den information som du behöver och samtidigt skapa ett kontaktnät inom Trafikverket. Du är systematisk i ditt arbetssätt och har förmågan att behålla ett helhetsperspektiv och inte fastna i detaljer för att främja ett strategiskt arbetssätt. <h2>ÖVRIG INFORMATION</h2> * Start: Oktober/November * Omfattning: Heltid, tillsvidare * Lön: Enligt överenskommelse * Placering: Borlänge * Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. * Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på [ore01@academicwork.se](mailto:ore01@academicwork.se) under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där! Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. * Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande [här](https://www.academicwork.se/vart-erbjudande-till-heltidskonsulter) SKYDD FÖR DIN PERSONLIGA INTEGRITET När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer [under vår PuL-sida.](http://www.academicwork.se/pul)

Information om företaget

[Trafikverkets]( http://www.trafikverket.se/for-dig-i-branschen/planera-och-utreda/) verksamhetsområde Planering svarar för planering av trafik och för åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder. Inom verksamhetsområdet ryms Trafikverkets sex regioner och de fyra nationella avdelningarna Trafik, Nationell Planering, Expertcenter och Transportkvalitet samt stabsfunktioner Kommunikation, HR, Verksamhetsstyrning och Trafikverkets Kundtjänst.

Här söker du jobbet

Ansök här och nu. Skriv i din e-postadress eller välj att logga in med något av dina sociala nätverk.

Hanna Bergström

Har du frågor om tjänsten?

Hanna Bergström eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på ore01@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 14993709