Vad söker du för jobb?

Vill du få tips om nya jobb direkt? Skapa nya jobbevakningar för dina sökningar.

Prenumerera!
Jobb-ID 15003641

Driv & förvalta egna projekt - bygg upp en helt ny del på Tieto!

Snabbfakta
  • Stad: Stockholm
  • Omfattning: Heltid, 8-17, flextid
  • Typ av uppdrag: Rekrytering, Långsiktigt
  • Jobbkategori: Projektledare (IT)
  • Startdatum: Augusti 2018

Följ med på en av Tietos största resor hittills! Vi erbjuder dig en modern och innovativ arbetsplats där dina idéer och kompetens värdesätts enormt. I rollen får du möjlighet att samarbeta med kvalitetsfokuserade kollegor och samtidigt ingå intressanta kundrelationer. Denna roll erbjuder många kontaktytor där du får leda och förvalta dina egna projekt. Har du en gedigen bakgrund från IT-leverans eller som projektledare inom IT-området så är det dig vi söker. Ta chansen att bli en del av Tietos helt nya leveransorganisation!

Om tjänsten

Academic Work söker för Tietos räkning en lokalt kundansvarig inom systemförvaltning. Tieto startar nu en helt ny leveransorganisation för att bygga upp och förvalta olika delar inom Stockholm Stad. Projektet är ett av Tieto Sveriges största i historien, och syftar till att erbjuda effektivisering av infrastruktur och stödfunktioner som inkluderar webverktyg, molntjänster, användarstöd, nya datorer, surfplattor, smarta telefoner, skärmar och skrivare samt serverdrift. Avtalet berör 600 applikationsservrar och beräknas omfatta omkring 22 000 användare och 10 000 service desk ärenden varje månad. Implementationen kommer att pågå under två års tid och delas upp i sju olika block, varför vi nu söker efter flera personer som ska agera lokalt kundansvarig och leda ett eget block. Genom att följa och arbeta nära en kollega i dennes projekt kommer du på så vis få den introduktion och kunskap om Tietos processer som du behöver för att leda och förvalta dina egna projekt. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Tieto.

Arbetsuppgifter

Som lokalt kundansvarig kommer du att ansvara för den lokala kunden, vilket innebär olika förvaltningar, stiftelser och/eller bostadsrättsföreningar. I din roll kommer du agera den primära kontakten gentemot verksamheterna, där du kommer leda och koordinera lokala frågor gällande tjänsterna, se nedan exempel: * Löpande status avseende lokal drift och förvaltning * Lokal leveransredovisning * Lokala support- och incidentrapporter * Avstämning beställningar * Lokala utvecklingsplaner * Releasehantering och produktionssättningar Du kommer även att hjälpa till med förberedelser för förvaltningar och bolag, och tydliggöra konsekvenser av olika förändringar. Vidare kommer du att lägga fram förbättringsförslag, utvecklingsbehov och liknande frågor gällande tjänsterna och övergripande status i leveransen för hantering i relevant forum. Rollen innebär många kontaktytor, där du även kommer ha interna möten med ditt team på Tieto där du kan diskutera olika problem och bolla olika idéer tillsammans. Tjänsten passar dig som är redo att ta dig an utmaningen att leda och förvalta projekt inom ett helt nytt område för Tieto. Vi erbjuder dig att bli en del av något riktigt stort där dina idéer och kompetens blir högt värderade, men också möjligheten att bygga upp något från grunden. Du kommer få chansen att jobba i en koordinerande och social roll med intressanta kundrelationer, kvalitetsfokuserade kollegor och professionell miljö. Tieto tror på en god balans mellan arbetsliv och privatliv, och erbjuder dig en arbetsmiljö där omtanke för medarbetaren står i fokus. Vidare erbjuder Tieto en stark social gemenskap med ödmjuka och engagerade medarbetare som ledare!

Vi söker dig som

* Har en kandidat- eller masterexamen inom teknik/IT * Har minst 2-4 års erfarenhet av projektledning inom IT, eller motsvarande års erfarenhet av IT-leverans och vill ta nästa steg * Har en ITIL-certifiering * Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt * Har B-körkort Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från att arbetat på Stockholm Stad. Vidare ser vi gärna att du visar ett intresse för arbetsplats och PC. Som person är du inte rädd att hugga i där du behövs, du har en god samarbetsförmåga och är kommunikativ då du kommer ha mycket kontakt och samarbeten både internt och externt. För att trivas och lyckas i rollen är du lyhörd och har en god förmåga att sätta dig in i, och förstå kundens behov samt olika typer av problem. <h3>ÖVRIG INFORMATION</h3> * Start: Augusti, 2018 * Omfattning: Heltid, långsiktigt * Placering: Stockholm * Kontaktuppgifter: Selma Sternersson, Consultant Manager, selma.sternersson@academicwork.se, 0736446197 * Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Tieto’s önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till [Academic Work](mailto:stn03@academicwork.se). * Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. * Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på [stn03@academicwork.se](mailto:stn03@academicwork.se) under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där! SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer [under vår PuL-sida.](http://www.academicwork.se/pul) OM OSS Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på [www.academicwork.se.](http://www.academicwork.se).

Information om företaget

[Tieto](https://www.tieto.se/) är ett av Nordens största IT-tjänsteföretag och erbjuder helhetslösningar för näringsliv och offentlig sektor. Företaget verkar på global nivå inom produktutveckling samt via globala leveranscenter. Vår kund levererar IT-tjänster inom en rad olika branscher, exempelvis telekom och skogsindustrin. Företagets mål är att utveckla företag och samhälle med hjälp av IT samt skapa möjligheter för deras kunder att transformera sina verksamheter. De tror på utveckling och resultat som märks samt ett kundorienterat fokus i sina utvecklingsprocesser och samarbeten.

Här söker du jobbet

Selma Sternersson

Har du frågor om tjänsten?

Selma Sternersson eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på stn03@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15003641