Vad söker du för jobb?

Vill du få tips om nya jobb direkt? Skapa nya jobbevakningar för dina sökningar.

Prenumerera!
Jobb-ID 14996859

Gruppchef inom väg, gata & mark till WSP

Snabbfakta
  • Stad: Helsingborg, eller Malmö
  • Omfattning: Heltid
  • Typ av uppdrag: Rekrytering, Tillsvidare
  • Jobbkategori: Projektledare (teknik)
  • Startdatum: Omgående

Är du redo för att ta nästa kliv i karriären och har ett stort intresse för ledarskap? Till WSP Samhällsbyggnad söker vi nu en gruppchef för området väg, gata & mark. Som medarbetare på WSP blir du del av ett globalt och framgångsrikt företag där företagsklimatet kännetecknas av entreprenörsanda och prestigelöshet. Inte sällan samarbetar medarbetarna över grupp- & avdelningsgränserna och i rollen som gruppledare kommer du ha flera kontaktytor. Vill du bli en del av WSP´s framgång och är nyfiken på att veta mer om tjänsten och bolaget – tveka inte på att läsa vidare och spana in filmen längst ned i annonsen!

Om tjänsten

WSP Samhällsbyggnad är ett affärsområde in om WSP Sverige AB som erbjuder konsulttjänster och avancerad rådgivning inom bland annat vägteknik, mark, vatten landskapsarkitektur, bergteknik och geoteknik. Runt om i landet arbetar cirka 1200 medarbetare inom området varav ett femtiotal sitter i Malmö och Helsingborg. Avdelning Samhällsbyggnad Skåne består av olika specialistgrupper där gruppen Väg, gata & mark är en av de största och det är till den här gruppen vi nu söker en gruppchef. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos WSP.

Arbetsuppgifter

Som Gruppchef för Väg, gata & mark arbetar du i en bred roll med en variation av uppgifter. Du kommer få frihet under ansvar i din roll samtidigt som du jobbar nära och får kontinuerlig stöttning av avdelningschef och andra gruppchefer. Förutom att själv vara delaktig och arbeta i gruppens- och avdelningens projekt kommer ditt huvudfokus vara att säkerställa att medarbetarna i gruppen har rätt förutsättningar att lyckas med sina uppdrag och utvecklas i sina roller samt uppnå god lönsamhet i projekten. Som gruppchef kommer du till exempel att: * Ha personalansvar för en grupp om ca 15 medarbetare vilket, förutom att ge stöttning i det dagliga arbetet och i personalrelaterade frågor, innebär att du ansvarar för tidrapporter, utvecklingssamtal, lönesättning och medarbetarutveckling * Utveckla gruppen på kort och lång sikt i enlighet med WSPs strategi * Tillsammans med uppdragsledare i gruppen följa upp befintliga uppdrag gällande leverans, kvalité, ekonomi och däri säkerställa lönsamhet & god arbetsmiljö * Medverka och arbeta operativt i projekt (cirka 30-50% av din tid) * Tillsammans med avdelningschef medverka i anbudsprocesser och stötta upp i budgetarbete * Arbeta med resurssättning, arbetsfördelning och rekrytering * Vid några tillfällen per år medverka i regionala ledningsmöten För att du ska få rätt förutsättningar att lyckas i din roll och med ditt ledarskap kommer du ta del av WSP´s introduktionsprogram, ett ledarskapsprogram samt ges individuell coaching. Tjänsten passar dig som har ett starkt intresse för ledarskap, att utveckla verksamheten och medarbetare och däri påverka det gemensamma resultatet. Så är du redo för nästa utmaning och triggas av tanken att verka i en otroligt kunnig och samtidigt prestigelös organisation, där du är den enda som sätter gränserna för din egen utveckling – då kan du vara den vi söker!

Vi söker dig som

* Har minst fem års arbetslivserfarenhet från arbete inom väg, gata och mark och därmed en god förståelse för teknikområdet * Har en ingenjörsexamen från universitet eller högskola eller kan kompensera avsaknad av ingenjörsutbildning med lång arbetslivserfarenhet. * Tidigare har arbetat som konsult alternativt haft en beställarroll och därifrån fått en god förståelse för rollen som konsult * Har ett starkt intresse för ledarskap, drivs av att sätta mål och skapa förutsättningar för att andra ska lyckas * Har goda kunskaper i svenska och med fördel även i engelska Det är meriterande om du: * Har erfarenhet från en roll som uppdragsledare/handläggare och nu vill utvecklas vidare inom ledarskap, i en roll som innebär personalansvar För att lyckas som gruppchef krävs det att du är affärorienterad och i det har en förmåga att se samband och orsak av olika aktiviteter och hur det påverkar det ekonomiska resultatet. Du tar stort ansvar och har en förmåga att driva dina processer och ansvarsområden framåt till önskvärt resultat. Vi tror också att du har en strukturerad ådra och däri en förmåga att strukturera, prioritera och organisera ditt arbete. Sist men inte minst arbetar du bra med andra människor, utvecklar relationer och agerar lyhört och uppmärksamt för andras kompetenser och prestationer. <h3>ÖVRIG INFORMATION</h3> * Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid * Omfattning: Heltid, tillsvidare * Placering: Malmö alternativt Helsingborg * Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och WSP:s önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till [Academic Work](mailto:mal02@academicwork.se) * Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. * Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på [mal02@academicwork.se](mailto:mal02@academicwork.se) under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där! SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer [under vår PuL-sida.](http://www.academicwork.se/pul) OM OSS Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på [www.academicwork.se.](http://www.academicwork.se)

Information om företaget

[WSP](http://wsp.se) är ett av världens ledande analys-och teknikkonsultföretag. Vi erbjuder tjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur och Miljö & Energi. Vi har 37 000 medarbetare på över 500 kontor i 40 länder och i Sverige har vi omkring 3 700 medarbetare WSP har många olika sidor. Vi är multidisciplinära och specialister. Vi finns i många olika länder. Sannolikt är vi idag den av de multidisciplinära analys- och teknikkonsulterna som har den mest vidsträckta geografiska täckningen. Vi har medarbetare med olika utbildningar och breda erfarenheter. Vi tror att de bästa kundlösningarna kommer ur mångfald. Lösningar där kunskap och erfarenheter från olika människor i skilda geografier kompletterar varandra och knyts samman av en gemensam vision och värderingar. Det är vår samverkan som skapar kundnytta och som är förutsättningen för vår vision om att vara ”outstanding”. <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/UDzCSZghK5s" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Här söker du jobbet

Louise Andersson

Har du frågor om tjänsten?

Louise Andersson eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på mal02@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 14996859