Vad söker du för jobb?

Vill du få tips om nya jobb direkt? Skapa nya jobbevakningar för dina sökningar.

Prenumerera!
Jobb-ID 14982201

Ingenjör med kvalitativt sinne och stålintresse till SBI

Snabbfakta
  • Stad: Stockholm
  • Omfattning: Heltid, Kontorstider
  • Typ av uppdrag: Rekrytering, Tillsvidareanställning
  • Jobbkategori: Samhällsplanerare
  • Startdatum: Enligt överenskommelse

Är du en person som trivs med att arbeta i en kvalitativ roll där du får tid på dig att fördjupa dig inom ett ämne? Är du intresserad av stål och vill lära dig hur det kan användas på ett bättre sätt i byggbranschen? Är du en lösningsfokuserad person med civilingenjörsexamen inom samhällsbyggnad eller liknande och som har varit ute i arbetslivet ett par år? Se då hit! Stålbyggnadsinstitutet (SBI) letar efter en ingenjör som på sikt kan axla ansvaret som teknisk chef. Du erbjuds en varierande roll där du kommer arbeta nära organisationens medlemmar och samarbetspartners med syfte att sprida och utveckla användningen av stål i byggbranschen. Du får möjligheten att utveckla ditt professionella nätverk inom byggindustrin, både nationellt och internationellt, hos ett institut som värdesätter kunskap och kvalitet.

Om tjänsten

Academic Work söker för SBI:s räkning en ingenjör med intresse av stål. SBI eller Stålbyggnadsinstitutet är en fristående organisation finansierad genom Stiftelsen Svensk Stålbyggnadsforskning, industri samt nationella och internationella forskningsfinansiärer. Hos dem får du möjlighet att arbeta i den absoluta framkanten inom stålbyggnad, samarbeta med de främsta experterna i och utanför Sverige, samt driva egna projekt och vara starkt delaktig i institutets utveckling. Du kommer bli en del av en tajt grupp på 4 personer som sitter i fina lokaler med utsikt över Kungsträdgården. Utöver dessa fyra kommer du ha mycket samarbete med olika organisationer och utveckla ett brett kontaktnät. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SBI:s önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till [Academic Work](mailto:stn04@academicwork.se) Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos SBI.

Arbetsuppgifter

Som Ingenjör hos SBI kommer du bli expert i hur stål används på bästa sätt i byggbranschen. Du möter de främsta specialisterna inom stålbyggnad i världen och kommer utveckla både din kompetens och kontaktyta. I rollen kommer du till exempel att: * Agera projektledare i olika utvecklingsprojekt * Planera och genomföra olika seminarier och kurser * Genomföra standardiseringsarbete * Agera tekniksupport till våra medlemsföretag * Delta i internationellt arbete. Resor i och utanför Sverige är förekommande i tjänsten. * Profilera stålets möjligheter som byggnadsmaterial genom sociala medier och liknande. Stålbyggnadsinstitutet erbjuder ett varierat, flexibelt och utvecklade arbete mot en roll som teknisk chef vid institutet. Du kommer utveckla samarbete med både stora och små byggföretag, samt de mest framstående universiteten och högskolorna i landet. Du kommer i rollen få möjlighet och tid att fördjupa dina kunskaper så att du kan erbjuda kvalitativt stöd till SBI:s medlemmar och samarbetspartners.

Vi söker dig som

* Har en civilingenjörsexamen eller masterexamen inom samhällsbyggnad eller liknande. * Har 2-4 års relevant arbetslivserfarenhet som projektingenjör, projektledare, konstruktör eller liknande. * Är intresserad av stål som material och vill lära dig hur det kan användas effektivt i byggbranschen. * Har B-körkort * Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Som person är du problemlösande och resultatinriktad. Du sätter upp mål och tar ansvar så att dina engagemang genomförs och avslutas. Du ser det som självklart att hela tiden utveckla din kompetens och ditt kunnande som ingenjör så du kan ge bästa service till organisationens medlemmar. Utöver detta har du en god samarbetsförmåga och är skicklig kommunikativt. Du kommer ha stora kontaktytor och då är det viktigt att du kan bemöta olika typer av personer på ett passande sätt. Du kommer även arbeta med sociala medier och skriva handböcker så din kommunikativa förmåga märks även i skrift. Initialt kommer du få mycket stöd för att komma in i rollen, men efterhand förväntas du bli självgående. <h2>ÖVRIG INFORMATION</h2> * Start: Enligt överenskommelse, men gärna start i slutet av mars. * Omfattning: Tillsvidareanställning, inleds med 6 månaders provanställning * Arbetstid: Kontorstider, 37,5 timmars arbetsvecka * Lön: Enligt överenskommelse * Placering: Stockholm, Kungsträdgården * Kontaktperson: Tim Knutsson * Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. * Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på [stn04@academicwork.se](mailto:stn04@academicwork.se) under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där! Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på [www.academicwork.se.](http://www.academicwork.se) SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer [under vår PuL-sida.](http://www.academicwork.se/pul)

Information om företaget

På [SBI](http://sbi.se/) tror vi att det för samhället finns stora fördelar med ökat brukande av stål och stålprodukter. Vi är övertygade om att ett hållbart samhälle förutsätter stål och har i snart 50 år arbetat med material och kompetensfrågor som bidragit till ett innovativt och modernt användande av stål. Detta ser vi bidrar till ett ökat användande av stål inom byggbranschen. SBI:s arbete och engagemang möjliggörs bland annat av att knyta olika typer av intressenter till verksamheten. Intressenter är företag som i olika grad är verksamma inom stålbyggande.

Tim Knutsson

Har du frågor om tjänsten?

Tim Knutsson eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på stn05@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 14982201