Vad söker du för jobb?

Vill du få tips om nya jobb direkt? Skapa nya jobbevakningar för dina sökningar.

Jobb-ID 14984262

Junior javautvecklare med intresse för utveckling inom IoT och applikationsplattformar

Snabbfakta
  • Stad: Malmö
  • Omfattning: Heltid, Kontorstider
  • Typ av uppdrag: Rekrytering, Heltid, tillsvidare
  • Jobbkategori: Systemutveckling
  • Startdatum: April/ Maj

IIOX söker nu efter en junior javautvecklare till sitt team i Malmö. Det här är en tjänst för dig som vill bli en del av ett företag som ligger i framkant inom tekniken Internet of Things. Här blir du en del av ett drivet och tight team med högt i tak, där ditt fokus kommer att ligga på nyutveckling.

Om tjänsten

IIOX har skapat kunskap av maskindata i två decennier och är en av pionjärerna inom Internet of Things (IoT). IIOX erbjuder en säker Internet of Things-plattform för företagstillämpningar inom framförallt industri och energi. Den molnbaserade plattformen samlar in, harmoniserar, aggregerar och distribuerar maskindata i realtid och omvandlar den till användbar information och kunskap. När IIOX adderas till befintliga OT- (operational technology) och IT-miljöer möjliggörs nya digitala kapaciteter. Dessa förbättrar i sin tur effektiviteten i befintliga affärer och underlättar nya affärsmodeller och tjänsteinnovationer. IIOX fortsätter att expandera i Malmö och Academic Work söker därför för deras räkning en javautvecklare. Malmökontoret består idag av ett engagerat utvecklingsteam med kontor i Media Evolution City i Malmö. Övriga kontor finns i Stockholm och Karlskrona. Hos IIOX kommer du bli en del av ett drivet, kompetent och glatt gäng. Du jobbar med ny men beprövad teknologi i ett stabilt företag med inarbetad arbetsstruktur. Ditt fokus kommer vara att vidareutveckla IIOX standardplattform med både djup och bredd, bryta ner problem till lösningar och leverera mervärde till slutkund. I din roll kommer du forma och utveckla företagets framtida mjukvarulösningar i ett ljust och trevligt kontor i västra hamnen i Malmö. Genom att ta fram lösningsförslag som du sedan ansvarar för att implementera, är du med i hela arbetsprocessen från början till slut. Fokus ligger på nyutveckling och projekten är varierande vilket gör att den ena dagen aldrig är den andra lik. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och IIOXs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till [Academic Work](mailto:mal05@academicwork.se) Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos IIOX.

Arbetsuppgifter

Som javautvecklare hos IIOX kommer du arbeta i projektform i nära samarbete med utvecklingskollegor, projektledare och produktägare i en agil modell. Projektgrupper sätts samman utefter kompetensområden och är därmed kontorsöverskridande. Du tar dig an kvalificerade utvecklingsuppgifter och utmanas av svårlösta problem, vilka du löser med hjälp av din erfarenhet och ditt kreativa tänk. IIOX system är av komplex natur och för att komma in i arbetat kommer du få intern utbildning samt handledning i form av mentorskap. Du kommer stegvis ges uppgifter att lösa i takt med att din kunskap om systemet växer. Du kommer till exempel att: * Fokusera på nyutveckling genom att ta fram lösningsförslag till ny funktionalitet * Utföra analysarbete, hitta synergier och nya implementationsmöjligheter som är tvärfunktionella för kund samt se möjligheter i hur data som samlas in kan skapa mervärde * Hålla dig ajour med vad som händer på marknaden, exempelvis vilka tekniktrender som kan påverka standardprodukten, hålla koll på viktiga standarders på marknaden som systemen måste följa för att vara kompatibla * Skriva test case som grund innan du börjar koda

Vi söker dig som

* Har 1-3 års utvecklingserfarenhet av Java SE, antingen från arbete eller egna projekt * Trivs i en miljö där det diskuteras fram lösningar och där du arbetar nära dina kollegor * Söker ett företag där du har möjlighet att påverka ditt arbete och har ett stort driv att vara med och utveckla IIOX verksamhet * Är flytande i svenska och engelska, både i tal och i skrift Det är en stor fördel om du har erfarenhet av HTML5 och Javascipt. Det är även ett plus om du har kunskaper inom Linux, Postgres, Cassandra, Jenkins, Maven, SQL, Tomcat eller Test Driven Development, men detta är dock inget krav. Som person har du god förmåga att analysera och bryta ner problem. Du brinner för att lära dig nya saker både på egen hans och av dina kollegor samt delar gärna med dig av din kunskap och dina idéer. Personen vi söker har god struktur och är van vid att arbeta självständigt. Du tar stort ansvar och arbetar fokuserat för att uppnå önskat resultat och gillar samtidigt att ha kul på jobbet i en avslappnad miljö. <h2>ÖVRIG INFORMATION</h2> * Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid * Omfattning: Heltid, tillsvidare * Lön: Enligt överenskommelse med IIOX * Placering: Media Evolution City, Malmö * Kontaktuppgifter: Julia Frank, 040-607 74 80 * Sista ansökningsdag: 2017-03-31 * Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. * Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på [mal05@academicwork.se](mailto:mal01@academicwork.se) under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på [www.academicwork.se.](http://www.academicwork.se) SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer [under vår PuL-sida.](http://www.academicwork.se/pul)

Information om företaget

[IIOX]( http://iiox.io/ ) erbjuder en säker Internet of Things-plattform för företagstillämpningar inom framförallt industri och energi. IIOX är ett av få företag som har levererat kommersiella IoT-implementationer sedan 2010, och företaget har 20 års erfarenhet av att skapa kunskap av maskindata. Bland våra kunder kan nämnas internationella företag som E.ON och DeLaval såväl som innovativa visionärer som Liros Power Solution. IIOX har sin bas i Sverige med 20 anställda i Karlskrona, Malmö och Stockholm.

Här söker du jobbet

Ansök här och nu. Skriv i din e-postadress eller välj att logga in med något av dina sociala nätverk.

Julia Frank

Har du frågor om tjänsten?

Julia Frank eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på mal05@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 14984262