Vad söker du för jobb?

Vill du få tips om nya jobb direkt? Skapa nya jobbevakningar för dina sökningar.

Prenumerera!
Jobb-ID 15000387

Maskiningenjör till innovativa OptiFreeze i Lund

Snabbfakta
  • Stad: Lund
  • Omfattning: Heltid, Kontorstider
  • Typ av uppdrag: Rekrytering, Heltid
  • Jobbkategori: Maskinteknik/Forskning och utveckling
  • Startdatum: Enligt överenskommelse

Har du erfarenhet av att arbeta med maskinteknisk utveckling? Vill du få chansen att bli en del av ett innovativt företag som utvecklar helt nya produkter och tekniker inom livsmedelsindustrin? På OptiFreeze kommer du få arbeta i projekt från ett tidigt skede där du har chans att påverka redan från start fram till färdig maskin.

Om tjänsten

Academic Work söker för OptiFreeze räkning en Maskiningenjör till deras organisation i Lund. OptiFreeze är ett expansivt företag som använder innovativa metoder för att förbättra livslängden hos livsmedelsprodukter. De är idag 8 personer och söker nu efter att utöka sitt team med en person som kan arbeta med mekanikkonstruktion och som vill bli en del av företagets fortsätta utveckling. Företagets innovativa och avancerade teknik möjliggör för livsmedelsföretag att förlänga hållbarheten för frusna råvaror samt färska grönsaker, frukt, bär och örter utan att förlora kvalitet. OptiFreeze värnar om miljön och vill öka hållbarheten på produkter för att minska svinnet, spara energi och minska importen. Missa inte chansen att få vara med på en spännande resa i ett företag som verkligen ligger i framkanten inom sin bransch! Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. [AcademicWork](mailto:mal05@academicwork.se) Tjänsten är en direktrekrytering, vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer att anställas direkt hos OptiFreeze.

Arbetsuppgifter

Som maskiningenjör på OptiFreeze kommer du arbeta i en bred roll med olika projekt där du är en del av projektet från början till slut. I det första steget i projektet kommer du ta fram kravställningen och se över vilka funktioner maskinen ska ha. Du kommer sedan att utföra ritningar över maskinen. Därefter har du en löpande kontakt med underleverantörer för att se till att maskinen tillverkas korrekt. När maskinen levererats till OptiFreeze testar du maskinen och din konstruktion. Det kan då behöva göras justeringar för att möta de krav som är uppsatta för maskinen. I dina ansvarsområden ingår exempelvis att: * Ta fram kravställning * Arbeta med ritning och konstruktion av maskiner för livsmedelsproduktion * Ha löpande kontakt med underleverantörer * Utföra tester Tjänsten passar dig som vill in i en spännande och omväxlande roll i ett företag som är på framfart. Här finns det goda möjligheter till egna initiativ och kompetensutveckling på en arbetsplats där de är övertygade om att mångfald är viktigt för både trivsel och effektivitet. Du blir en del av en internationell och stöttande kultur där alla tror på företagets utveckling med starkt fokus på att skapa nytta för samhället genom att öka hållbarheten och livslängden för livsmedelsprodukter.

Vi söker dig som

* Är utbildad maskiningenjör * Har 2-5 års erfarenhet av konstruktionsarbete * Har mycket goda kunskaper i det engelska språket Det är meriterande om du: * Har arbetat i AutoCAD * Har arbetat inom livsmedelsindustrin * Har goda kunskaper i det svenska språket Som person är du självgående och har inga problem med att driva ditt arbete framåt för att uppnå resultat. Du är ansvarstagande och problemlösande och arbetar aktivt för att hitta den bästa lösningen för varje uppgift. Då du kommer arbeta mycket i team är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt. * Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid * Omfattning: Heltid * Arbetstider: Kontorstider * Placering: Lund * Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Sophie Olsson * Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. * Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på [mal05@academicwork.se](mailto:mal05@academicwork.se) under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på [www.academicwork.se.](http://www.academicwork.se) SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer [under vår PuL-sida.](http://www.academicwork.se/pul)

Information om företaget

[OptiFreeze](www.optifreeze.se) har en patenterad teknik som möjliggör att smak, form och struktur hos grönsaker, frukt, bär och örter kan säkerställas genom hela nedfrysnings- och upptiningsprocessen. Bolaget har även en metod som förlänger hållbarheten på kylda produkter. Tekniken kan även användas för att minska tiden för torkning av bladkryddor och samtidigt förbättra smak, arom och färg. Tekniken öppnar för nya affärsmöjligheter för odlare och distributörer samt livsmedelsföretag runt om i världen. Bolagets teknik innebär att cellerna i grönsaker, frukt, bär och örter tar upp naturliga sockerarter som bevarar smak, form och struktur. OptiFreeze är resultatet av en längre tids forskning vid institutionen för livsmedelsteknik i Lund. Bolaget har sitt säte i Lund och är noterat på AktieTorget.

Här söker du jobbet

Sophie Olsson

Har du frågor om tjänsten?

Sophie Olsson eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på mal05@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15000387