Hej! 22/3 klockan 10.00 kommer vi att uppdatera vår webb, det innebär att den kan vara otillgänglig eller uppfattas långsam under cirka 30 minuter.

Vad söker du för jobb?

Vill du få tips om nya jobb direkt? Skapa nya jobbevakningar för dina sökningar.

Prenumerera!
Jobb-ID 15001969

Nyexaminerad ingenjör med intresse för fordon till Fengco!

Snabbfakta
  • Stad: Göteborg, Lindholmen
  • Omfattning: Heltid, Kontorstider
  • Typ av uppdrag: Rekrytering, Tillsvidare
  • Jobbkategori: Elektronikingenjör
  • Startdatum: Enligt överenskommelse

Vill du fördjupa dig inom mjuk- och hårdvara som skapar framtidens fordonsteknik? Söker du en långsiktig tjänst hos en liten, stabil organisation där du jobbar med frihet under ansvar? Som Application Engineer hos Fengco blir du en del av ett kompetent ingenjörsteam där medarbetarna jobbat länge på grund av sund företagskultur, humorn och möjligheten att använda och lära sig ett brett sortiment av avancerade tekniska produkter.

Om tjänsten

Academic Work söker för [Fengcos](https://www.fengco.se/) räkning en Application Engineer till kontoret på Lindholmen tillsammans med 5 ingenjörskollegor. Fengco har kontor i Stockholm och Göteborg med 10 medarbetare. Företaget har vuxit till att bli en viktig spelare i fordonsbranschen genom att erbjuda hård- och mjukvara, kursverksamhet och konsultarbete inom modellbaserad utveckling och testning av inbyggda styrsystem. Det handlar bland annat om styrsystem för självkörande bilar och kunderna är stora fordonstillverkare som bland annat Volvo, CEVT, Scania och NEVS. Fengco delar samma ambition som Academic Work i rekryteringssammanhang – att satsa på Young Professionals med rätt personliga kompetenser. Detta har resulterat i ett framgångsrikt och långsiktigt samarbete där Academic Work rekryterat de 4 senaste medarbetarna till Fengco i Göteborg. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom [Academic Work](mailto:recruitmentgothenburg@academicwork.se) men du kommer anställas direkt hos Fengco.

Arbetsuppgifter

Fengco är återförsäljare av de marknadsledande leverantörerna dSPACE och MES (Model Engineering Solutions) testverktyg och ställer sin kompetens till förfogande i alla delar av ett utvecklingsprojekt från kravframtagning, utveckling av prototyp, design till test och verifiering av ett färdigt styrsystem. Som ingenjör på Fengco, oavsett roll, får man möjligheten till ett varierande arbete med roller som problemlösare, support, teknisk expert, säljare och stöd till kunder. Som Application Engineer är ditt uppdrag att anpassa och implementera verktygen åt kunder samt supportera dem och säljare internt i frågor kopplat till testverktygen. Eftersom Fengco även erbjuder konsultation on-site innebär det nära samarbete med kunder i kortare konsultprojekt. Du kommer till exempel: * Bistå med expertkompetens inom Fengcos verktyg gentemot kunder * Agera tekniskt stöd på införsäljningsmöten * Närvara på kundbesök i samband med driftsättning * Hålla utbildningar och demos i systemen hos kunderna * Arbeta med testhantering och genomförande av tester * Ha löpande dialog med dSPACE kring utveckling av systemen <H2>INTRODUKTION TILL TJÄNSTEN</H2> Under dina första sex månader på Fengco kommer du att spendera mycket tid för att förstå och lära dig såväl fordonsbranschens utvecklingsprocess som de olika testverktygen. Du kommer löpande att få ta del av internutbildningar i både Göteborg och Stockholm samt förvärva kunskap från leverantörer. Inledningsvis kommer du att ansvara för mindre supportuppdrag för att succesivt växa in i din roll. För rätt person finns det goda möjligheter att utvecklas långsiktigt och i den riktning som du själv intresserar dig för. Din nyfikenhet kring inbyggda system, programmering och elektronik i kombination med ditt stora intresse för långsiktiga kundrelationer kommer att driva din utveckling framåt! <H2>KOLLEGAN GABRIEL KOMMENTERAR</H2> "Fengco är som den där studiegruppen som gjorde de svåraste inlämningarna roliga. I början kommer du att få en hel del internutbildning samtidigt som du bättre lär känna dina nya kollegor både i Stockholm och Göteborg. Visar du framfötterna kommer du snabbt få förtroende i ditt arbete och kan tidigt ta ansvar för egna åtaganden. Det bästa med att jobba på Fengco är att vara en del av ett kompetent, framgångsrikt och familjärt mindre team och slippa trögheten och den kalla byråkratin i de stora organisationerna där du bara är en i mängden."

Vi söker dig som

* Har en civilingenjörsexamen inom elektroteknik, mekatronik, teknisk fysik eller liknande * Antingen är du påväg att ta examen/tagit examen nyligen, eller så har du något års relevant arbetslivserfarenhet efter din examen och vill vidareutvecklas i en ingenjörsroll mot fordonsindustrin * Du måste ha ett genuint intresse och kunskaper inom teknik, framförallt elektronik, hårdvara/mjukvara eller inbyggda system * Du har grundläggande programmeringskunskaper för att kunna läsa och tolka språk som exempelvis C/C++ * Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då båda språken används gentemot kunder, leverantörer och internt * Viktigast är din vilja för att utvecklas i rollen successivt men framförallt tillsammans med Fengco på lång sikt Det är mycket meriterande (ej krav) om du: * Har kunskap om fordons grundläggande funktionalitet * Har kunskap inom testning av inbyggda system Stort fokus i denna rekryteringsprocess läggs vid dina personliga kompetenser. Som person har du en social framtoning, ett utmärkande driv och nyfikenhet av att ständigt vilja lära dig mer, vilket du tydligt demonstrerat under tid studietid. Du är en problemlösare som utmanas av ett djupgående analytiskt ingenjörstänk. Du kan samtidigt uppvisa ett flexibelt förhållningsätt, något som krävs i det nära arbetet med kunder. Du har en ödmjuk och prestigelös personlighet som ger utrymme för god kommunikation med både kollegor och kunder. <H2>ÖVRIG INFORMATION</H2> * START: Enligt överenskommelse * OMFATTNING: Heltid, tillsvidare * ARBETSTIDER: Kontorstider med flex * LÖN: Enligt överenskommelse * PLACERING: Lindholmen, Göteborg * KONTAKT: Recruitment Consultant, Hesam Kangarlou, 031 381 57 43 eller rekryteringsteamet, recruitmentgothenburg@academicwork.se * Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. * Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. * SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer [under vår PuL-sida.](http://www.academicwork.se/pul)

Information om företaget

Läs mer om [Fengco!](https://www.fengco.se/)

Här söker du jobbet

Hesam Kangarlou

Har du frågor om tjänsten?

Hesam Kangarlou eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på recruitmentgothenburg@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15001969