Vad söker du för jobb?

Vill du få tips om nya jobb direkt? Skapa nya jobbevakningar för dina sökningar.

Jobb-ID 14991142

SALES MANAGER TILL DIGITALENT!

Snabbfakta
  • Stad: Stockholm, Lindstedtsvägen 24 (vid KTH)
  • Omfattning: Heltid, Kontorstid
  • Typ av uppdrag: Rekrytering
  • Jobbkategori: Försäljningschef
  • Startdatum: Höst 2017

Har du några års erfarenhet av försäljning inom IT-konsultbranschen och känner att det är dags att ta nästa steg? Lockas du av att vara delaktig den digitala transformation vårt samhälle genomgår? Digitalent expanderar och söker nu en Sales Manager. En person som vill jobba såväl strategiskt som operativt med sitt favoritområde – försäljning! Du som söker denna tjänst har dessutom en stor passion för IT och digital förändring. Följ med ett riktigt skönt gäng på resan mot att bygga ett IT-konsultbolag i absolut toppklass!

Om tjänsten

Nu har du chans att ta plats som Sales Manager i ett IT-konsultbolag som startades i januari 2017. På sju månader har Digitalent gått från 0 till 12 anställda, och de siktar långt högre än så! Digitalent är ett dotterbolag till Academic Work X, en innovationshub inom Academic Work-koncernen där vi samlar nya bolag och tjänster som syftar till att främja och addera värde till Academic Works kärnaffär. Som Sales Manager kommer du tillsammans med Managing Director, Operations Manager och CTO bidra till att bygga upp Sveriges bästa arbetsplats för talangfulla konsulter inom modern webb- och systemutveckling. Du får möjligheten att jobba nära andra nystartade bolag inom Academic Work X-koncernen, med tillgång till några av branschens bästa affärsutvecklare vars enda jobb är att stötta bolagen inom Academic Work X under deras etableringsfas. Academic Work finns i dagsläget representerat på de Nordiska marknaderna samt i Schweiz och Tyskland. Digitalents ambition är att på sikt följa Academic Work till dessa marknader varför möjligheterna till Internationell karriär finns för rätt person.

Arbetsuppgifter

Då bolaget är i en expansiv uppbyggnadsfas har du och övriga medlemmar i ledningsgruppen stor handlingsfrihet och möjlighet att påverka bolagets utveckling, samtidigt som Academic Work X stöttar verksamheten med både personella och ekonomiska resurser. Du kommer in tidigt i verksamheten och kommer att vara en del av kärnteamet och därmed vara avgörande för dess framgång. I rollen som Sales Manager kommer du ständigt växla mellan operativt och strategiskt arbete och ditt ansvar kommer utvecklas i takt med bolagets framväxt. Initialt är du tillsammans med Managing Director ansvarig för bolagets operativa försäljning och kundbearbetning. Mer specifikt kan rollen delas upp i följande delar: * Kundbearbetning: Ansvarig för aktivt uppsökande av nya och spännande kundsamarbeten. Det innebär prospektering, bearbetning via telefon och andra kanaler samt kundmöten och långsiktigt arbete med kundrelationer. * Säljprocess: Ständigt arbeta för att utveckla och förbättra Digitalents säljprocess och affärsmodell. * Interna samarbeten: Lära känna Digitalents konsulter och hitta effektiva arbetssätt för att i slutändan kunna matcha rätt konsult mot rätt uppdrag och att alltid utmana Digitalent att ständigt ha nästa uppdrag i fokus. * Forecast- och resultatuppföljning: Tillsammans med Managing Director och Operations Manager ansvara för forecast, resultatrapportering och uppföljning av resultat. Sales Manager är också ansvarig för framtagande av KPI:er och rapporteringsstruktur för försäljningsresultat. * Partnersamarbeten: Som en del av Academic Work-koncernen har Digitalent goda möjligheter till spännande samarbeten! Som Sales Manager är du ansvarig för relationen med dessa partners i försäljningssammanhang och för att hitta modeller där Digitalent och dess partners maximerar nyttan för såväl bolagen som för sina kunder! Utöver ditt ansvar för bolagets försäljningsprocesser är du likt alla kollegor i Digitalent ansvarig för att dagligen bidra till och utveckla Digitalents kultur och fortsatta expansion inom IT-konsultbranschen!

Vi söker dig som

Vi söker dig som delar den passion och det engagemang som just nu bubblar inom Academic Work X och Digitalent. Någon som vill vara med och bidra med erfarenhet, idéer och kreativa lösningar på de spännande utmaningar som Digitalent kommer möta inom försäljning och affärsutveckling framåt. För att detta ska bli en fullträff tror vi även att du: * Har erfarenhet av att bygga upp eller utveckla kundrelationer inom tjänsteförsäljande bolag * Har ett starkt intresse för modern digital teknik och/eller affär samt bevisad framgång inom försäljning av IT-konsulter eller nära besläktad affärsverksamhet i tjänstesektorn * Har ett bevisat affärsmässigt tänk och tydligt ser samband mellan kostnader, intäkter och resultat * Har goda ledaregenskaper samt stort intresse för att i framtiden få möjlighet att utveckla och leda ett internt säljteam * Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift då båda språken kommer att användas i arbetet Det är meriterande om du har ett etablerat nätverk av potentiella kunder och konsulter inom IT-branschen i Stockholm. Som person har du ett starkt affärssinne och kopplar aktiviteter och initiativ till kund- och affärsnytta. Du är resultatfokuserad och jobbar engagerat för att nå framgång och hitta nya kreativa vägar för att effektivisera och utveckla ditt arbete. Du drivs av eget ansvar och utrymme inom ditt ansvarsområde, och tillsammans med goda kollegor lyckas du hålla motivationen uppe trots bakslag. Ditt mål- och resultatfokus leder till att du arbetar hårt tills projekt är avslutade eller resultat och mål är uppnådda. Slutligen är du en person som tycker att energi och god arbetskultur är viktigt! Det är självklart att man peppar och lyfter sina grymma kollegor för att skapa energi på jobbet! * Start: Höst 2017 med hänsyn till uppsägningstid * Placering: Lindstedtsvägen 24 (vid KTH), Stockholm * Rapportering: Närmsta chef och lönesättande chef är Managing Director för Digitalent * Lön: Månadslön enligt överenskommelse samt delägarskap/bonus * Omfattning: Heltid, tillsvidare * Kontakt: Jonatan Lidström, Managing Director, jonatan.lidstrom@digitalent.se * Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Vi kan även komma att tillsätta tjänsten innan annonsen är nertagen. SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer [under vår PuL-sida.](http://www.academicwork.se/pul)

Information om företaget

Vi är Digitalent! Här har du möjligheten att jobba i en agil start-up men med en miljardkoncerns resurser i ryggen. Digitalent växer snabbt och är i dagsläget 12 medarbetare, efter sju månader på marknaden. Vi är ett konsultbolag med passion för digital utveckling. Vi erbjuder våra medarbetare det bästa från flera världar, bland annat fokus på personlig utveckling, skräddarsydda projekt och Wonderful Wednesdays. Visst låter det spännande? Läs gärna mer om oss på vår hemsida [www.digitalent.se](https://www.digitalent.se/) eller ta en titt in i vår vardag på vårt [Instagram-konto](https://www.instagram.com/digitalent.se/) . Digitalent startas som ett dotterbolag till bolaget Academic Work X, ett innovationsbolag inom Academic Work-koncernen där vi samlar nya bolag och tjänster som syftar till att främja och addera värde till Academic Works kärnaffär.  

Jonatan Lidström

Har du frågor om tjänsten?

Jonatan Lidström eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på jonatan.lidstrom@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 14991142