Vad söker du för jobb?

Vill du få tips om nya jobb direkt? Skapa nya jobbevakningar för dina sökningar.

Prenumerera!
Jobb-ID 15004759

Systemutvecklare till Visual Act

Snabbfakta
  • Stad: Nacka, Stockholm
  • Omfattning: Heltid, Kontorstider
  • Typ av uppdrag: Rekrytering, Tillsvidare
  • Jobbkategori: Systemutvecklare
  • Startdatum: Enligt överenskommelse

Älskar du IT men är lite mindre intresserad av mängdprogrammering? Vill du se din kod ge liv till avancerad teknik som skapar spektakulära shower tillsammans med ett passionerat gäng teknikentusiaster? Välkommen till en arbetsplats utöver det vanliga!

Om tjänsten

Academic Work söker en systemutvecklare till Visual Act. Visual Act är ett företag med ett 30-tal teknikentusiaster som skapar avancerad teknik och datoriserade kontrollsystem för underhållningsbranschen. Visual Act ligger i Nacka, strax utanför Stockholm. Verkstaden innehåller en fullt utrustad metallverkstad, snickeri och ett separat område för utveckling och provning av elektriska komponenter. På Visual Act trivs kollegorna mycket bra och de har en låg personalomsättning. Utifrån ser Visual Acts byggnad inte mycket ut för världen, men innanför skapas tekniken som får Eurovision, teaterföreställningar och OS-invigningar att snurra och flyga. På Visual Act arbetar ingenjörer och utvecklare av alla dess slag med den gemensamma passionen för att utveckla spännande teknik. Du kommer att arbeta tillsammans med Fredrik och Peter, som båda har arbetat på företaget i flera år och det är ni tre som kommer skapa mjukvaran till alla Visual Acts produkter. Ni kommer också att samarbeta med de andra på företaget. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Visual Act.

Arbetsuppgifter

Som systemutvecklare kommer du att få vara med i hela arbetsprocessen från ax till limpa. I rollen kommer du att ha några riktigt spännande år framför dig: * Visual Act håller på att utveckla nästa generations mjukvara för vagnarna och installerar dessa (Linux, SQL, C++), sen ska de gå vidare till ”flyg”, tekniken som får kameror och människor att sväva över scen. * De ska utveckla en ny client, interface och användargränssnitt ( java/C#) och sen måste de också lista ut hur de ska migrera från gamla systemet till det nya. Det bästa är: ingen har gjort det här förut, de skapar allt på nytt. * Förutom deras pågående projekt är de experter på mjukvaran och kollegorna kommer ofta förbi och ställer frågor kring pågående projekt. Några gånger i veckan ringer kunder och de ger support kring mjukvaran. Problemen behöver ofta lösas här och nu - the show must go on. * Inför stora installationer (några gånger per år) åker ett helt gäng från Visual Act och installerar tekniken ute hos kunderna runtom i Europa och Asien. En hel del resor sker på sommaren då teatrarna är stängda, så gillar du att semestra i Thailand över jul mer än att njuta av ett regnigt Sommarsverige är det ett plus. Tjänsten passar dig som vill skapa ny mjukvara till högteknologiska produkter. Du vill ha ett fritt jobb med mycket eget ansvar, här är det viktiga inte att du spenderar 8 timmar på kontoret varje dag utan att ni tillsammans ger järnet och löser problem när det gäller (behöver du jobba över i någon period får du betalt för alla timmar + OB och du har en kompbank du kan utnyttja i lugnare perioder). Däremot hör det inte till det vanliga, men kan hända vid något tillfälle. Om du tycker det är kul att åka runt och se världen är det ett plus och då finns det möjligheter för dig att besöka bland annat: Seoul, Berlin och Oslo.

Vi söker dig som

* Har en civilingenjörsexamen med datateknik alternativt data- och systemvetenskap eller liknande utbildning * Har jobbat med Java och C# i skolprojekt eller arbetsliv * Du har mycket goda engelska kunskaper samt gärna kunskaper i svenska Det är meriterande om du… * Har erfarenhet av automation Som person är du en programmeringsfantast som har lätt för att lära dig nya tekniker och system, som kan lösa problem både självständigt och tillsammans med andra. Du är flexibel, har möjlighet att resa några/någon vecka per år och du ställer upp för kollegorna på samma sätt som de ställer upp för dig. Du tycker säkert det är kul att få gratis biljetter till shower och teatrar men framförallt har du ett mycket stort teknikintresse. <h3>ÖVRIG INFORMATION</h3> * Start: Omgående eller enligt överenskommelse * Omfattning: Tillsvidare * Placering: Nacka, men de funderar på att flytta kontoret närmare stan om cirka 1-2 år * Kontaktuppgifter: Maria Forslycke, maria.forslycke@academicwork.se, 08-52257631. * Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Visual Acts önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till [Academic Work](mailto:stn04@academicwork.se). * Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. * Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på [stn04@academicwork.se](mailto:stn04@academicwork.se) under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där! OM OSS Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på [www.academicwork.se.](http://www.academicwork.se)

Information om företaget

[Visual Act]( http://visualact.se/) Visual A.C.T. (Artistic Computer Technology) är ett team med ett 30-tal teknikentusiaster som skapar avancerad teknik och datoriserade kontrollsystem för underhållningsbranschen. En mäktig teaterupplevelse eller en spektakulär TV-show kan för de flesta vara en fantastisk upplevelse. Men få inser vidden av det arbete som sker bakom kulisserna. Visual Act älskar att jobba med det som inte syns, att skapa illusionen av det omöjliga, att skapa magi. Oavsett om det är radiostyrda vagnar som kan flytta enorma scenerkonstruktioner, 3d-flyg system som flyger kameror och stuntmän i hissnade hastigheter, eller enorma mekaniska skulpturer på en OS-invigning, så är det i gränslandet mellan teknik och scenografi de älskar att vara.

Här söker du jobbet

Maria Forslycke

Har du frågor om tjänsten?

Maria Forslycke eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på stn04@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15004759