Vad söker du för jobb?

Vill du få tips om nya jobb direkt? Skapa nya jobbevakningar för dina sökningar.

Prenumerera!
Jobb-ID 15003832

Utåtriktad Resident Engineer till Veoneer på Lindholmen!

Snabbfakta
  • Stad: Göteborg, Lindholmen
  • Omfattning: Heltid, Kontorstider
  • Typ av uppdrag: Rekrytering, Tillsvidare
  • Jobbkategori: Elektronikingenjör
  • Startdatum: Enligt överenskommelse

Trivs du i en kundnära roll med flera kontaktytor där du samtidigt får arbeta produktnära som ett tekniskt interface? Har du ett lösningsorienterat mindset där felsökning och hands-on arbete stimulerar dig? Är du bekväm med elektronik och hårdvara samt vill vara en nyckelspelare i framtagning av Active Safety i framtidens självkörande bilar? Då har du nu möjligheten att bli Veoneers nästa Resident Engineer i Lindholmen!

Om tjänsten

Academic Work söker för [Veoneers](https://www.autoliv.com/products/electronics) räkning en Resident Engineer till Lindholmen, Göteborg, som nu är i en expansiv fas. Kontoret i Lindholmen är beläget i Science Park, med fokus på funktionsutveckling och aktiv säkerhet, ett område med stark global tillväxt. Kontoret består i nuläget av ca 60 drivna medarbetare där ambitionen är att fortsatt växa i takt med framtida innovationer och projekt tillsammans med Volvo och det nya företaget, Zenuity. Venoeer är det nya namnet för Autolivs verksamhet inom electronics. Veoneers ambition är att bli ledande leverantör av Active Safety funktioner, såsom avancerade förarassistanssystem (ADAS), system för autonom körning och bilsäkerhetselektronik. Komponenter som bland annat kamera, radar, sensorer och ECU tillverkas i samband med att Zenuity tar fram ny mjukvara för självkörande bilar som bygger på Veoneers sensorer. Det projekt som du i din roll kommer arbeta inom är ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) gentemot Volvo som kund. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Veoneer.

Arbetsuppgifter

Som Resident Engineer har du en nyckelroll då du arbetar med och supportar flera projekt under ADAS tillsammans med två kollegor i samma roll. Du blir ett tekniskt interface mellan Veoneers och Volvos projektteam. Du kommer vara en central del i samarbetet med Volvo inom system, mjukvara, hårdvara, mekanik, kravhantering och diagnos. Det innebär att leda problemlösningsaktiviteter tillsammans med Volvo som felsökning, testning, och uppdatering av programvara i fordon. Du hjälper till att identifiera problem, implementerar lösningar och säkerställer att kundens produkt fungerar felfritt. Att arbeta nära kunden innebär att du kontinuerligt får en omväxling av arbetsmiljö inom framförallt Torslanda och Lindholmen, men det kan även förekomma tester av fordon på testbanan hos AstaZero. Dina kontaktytor kan vara Volvos projektledare, hårdvara- och mjukvara leads. När du arbetar på kontoret kan det förekomma virtuella möten mellan Sverige, Europa och USA. Vidare kommer du på kontoret även arbeta i ett felhanteringssystem som innebär att du tar emot tickets (frågor/ärenden) från kunden, hanterar dem genom att adressera rätt ansvarig alternativt svara själv. Medarbetare på kontoret beskriver organisationen som platt eftersom du får mycket frihet under ansvar samtidigt som Veoneer uppmuntrar till egna initiativ.

Vi söker dig som

* Har högskoleingenjörsutbildning inom elektroteknik eller mekatronik alternativt motsvarande erfarenhet där högsta prioritet är dina kunskaper inom elektronik och hårdvara * Har minst 1 års arbetslivserfarenhet av hands-on arbete där du är van vid att koppla ihop elektronik och hantera hårdvara/mjukvara samt felsökning i elektronikenheter * Grundläggande förståelse för kommunikation inom ECU * Är händig och trivs med att exempelvis skruva eller löda om en kabel * Benägen att resa mellan destinationer under arbetstid * Talar och skriver obehindrat på svenska såväl som engelska eftersom du arbetar i en internationell miljö * Har B-körkort Det är mycket meriterande (ej krav) om du... * Tidigare arbetat med Volvos verktyg för diagnos Som person har du en förmåga att arbeta dynamiskt där du är observant på lägesförändringar och visar en flexibel attityd med anpassningsbarhet under utmanande omständigheter exempelvis under kunduppdrag eller förändrade tidsplaner. Du är drivande och självgående genom att våga hitta och kontakta rätt personer vid rätt tillfälle men framförallt då det inte finns färdiga instruktioner för alla processer. Din förmåga att skapa struktur kommer vara till din fördel eftersom du behöver prioritera mellan arbetsuppgifter och deadlines. Vidare trivs du med att skapa och stabilisera relationer under svåra omständigheter då du gärna bidrar till ett klimat som främjar förtroende hos kunden som ett tekniskt interface. <H2>ÖVRIG INFORMATION</H2> * START: Enligt överenskommelse * OMFATTNING: Heltid, tillsvidare * ARBETSTIDER: Kontorstider med flex * LÖN: Enligt överenskommelse * PLACERING: Lindholmen, Göteborg * KONTAKT: Recruitment Consultant, Hesam Kangarlou, 031 381 57 43 * Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Veoneers önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till [Academic Work](mailto:recruitmentgothenburg@academicwork.se) * Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. * Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på [recruitmentgotheburg@academicwork.se](mailto:recruitmentgothenburg@academicwork.se) under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där! * SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer [under vår PuL-sida.](http://www.academicwork.se/pul)

Information om företaget

I Sverige har Autoliv och Veoneer, utöver kontoret i Göteborg, verksamhet i Vårgårda med forskningsavdelning, utvecklingscenter för Airbag/Seatbelt och elektronikfabrik, och i Linköping med vision-utveckling. Globalt är Autoliv representerade i 28 länder med över 66 000 anställda. I dag räddar Autolivs produkter 30 000 liv per år, men målet är att kunna rädda 150 000 liv per år. För att uppnå detta strävar Autoliv efter att bli den ledande leverantören av säkerhetssystem för den framtida bilen, där autonom körning utgör en betydande del. Autoliv och Veoneer värdesätter de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Här söker du jobbet

Hesam Kangarlou

Har du frågor om tjänsten?

Hesam Kangarlou eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på recruitmentgothenburg@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15003832