Två olika roller

Staffing & Recruitment Assistant och Staffing Service Assistant heter våra två assistentroller som hjälper till med rekrytering och bemanning. Men vad är egentligen skillnaden mellan de två rollerna?

STAFFING SERVICE ASSISTANT (SSA)

Som Staffing Service Assistant har du en viktig roll i vår bemanningservice- ett team som jobbar med schemaläggning och personalplanering av våra större studentuppdrag. I rollen får du snabbt en värdefull inblick i arbetsmarknaden eftersom du har regelbunden kontakt med våra kunder för att möta deras behov av personal. Du har också daglig kontakt med våra anställda deltidskonsulter och dina huvudsakliga arbetsuppgifter handlar om att erbjuda våra kunder och konsulter en service i världsklass. Du hjälper dagligen våra kunder med deras personalbehov och schemaläggning och arbetar också proaktivt tillsammans med Account Manager och Consultant Manager för att utveckla samarbetet med kundföretaget och för att vara en bra karriärpartner till våra konsulter.

För att trivas i rollen ska du tycka om att hitta lösningar med hjälp av din kreativitet, älska service och vara en fena på att koordinera och kommunicera. I rollen har du har många kontaktytor både på Academic Work och utanför. 

Rollen som Staffing Service Assistent är den av våra assistentroller innehåller den här tjänsten absolut närmast och mest kontakt med våra kunder och befintliga konsulter. Arbetsuppgifterna är mycket meriterande för en karriär inom HR, bemanningsbranschen men även för andra yrkesvägar exempelvis inom området för projektledning. Koordinering, personalplanering och administration är värdefulla erfarenheter på ditt CV oavsett yrkesval efter studierna. 

STAFFING & RECRUITMENT ASSISTANT (SRA)

Som Staffing & Recruitment Assistant tillhör du ett av våra team inom rekrytering och bemanning. Våra team är ofta uppdelade efter de affärsområden vi riktar oss emot, t.ex. Teknik, IT, Ekonomi och så vidare. Som assistent i något av dessa team arbetar du i första hand med rekrytering av nya konsulter. I arbetsuppgifterna ingår att skriva annonser, ansvara för urvalsprocessen och CV-selektering, referenstagning, kontakta kandidater och genomföra telefonavstämningar. När du jobbat ett tag kommer du även hålla i egna kandidatintervjuer. Administrativa uppgifter som t.ex. att skriva kandidatpresentationer, hantera konsultlöner och göra arbetsgivarintyg ingår också i rollen.  

För att trivas i rollen som Staffing & Recruitment Assistant ska du uppskatta varierande arbetsuppgifter i ett högt tempo och du är inte rädd för att ta egna initiativ. Du tycker om att kommunicera med nya människor och är driven och relationsskapande. Du har en enormt viktig roll i att stötta våra konsultchefer och rekryterare för att hjälpa våra kunder att hitta rätt person med rätt kompetens. Du arbetar tätt tillsammans med våra rekryterare och konsultchefer och har tillsammans med dem tydligt uppsatta mål. Arbetet som Staffing & Recruitment Assistent passar dig oavsett om du studerar PA, ekonomi, IT eller annat – jobbet kommer att ge dig värdefull erfarenhet för din framtida karriär. 

Så skiljer sig rollerna åt

Den största skillnaden mellan Staffing & Recruitment Assistant (SRA) och Staffing Service Assistant (SSA) är att en SRA främst arbetar med kandidater (alltså personer som söker jobb men ännu inte blivit konsulter hos oss), medan en SSA främst är i kontakt med våra befintliga konsulter och kunder.

Båda rollerna innebär stort fokus på kommunikation och eget driv. Oavsett om du ser din fortsatta karriär på Academic Work eller utanför så kommer båda rollerna ge dig viktiga erfarenheter för att ta ditt nästa steg i arberslivet.

Tipsa en vän