Referenser

Vi drivs av att hjälpa våra kunder att hitta rätt personer och av att se deras verksamheter utvecklas med tillsammans med våra konsulter. Och det har vi fått chansen att göra många gånger under åren. Här är några av alla de historier från företag som tagit hjälp av oss med sin bemanning. 

Talangprogrammet hos Scania IT rekryterar på vilja i stället för på lång erfarenhet

Det började när cheferna på Scania IT gjorde en översyn och analys av åldersstrukturen på avdelningen. De insåg att de var i behov av och ville rekrytera mer junior kompetens. Förra året rekryterade Academic Work tio juniora utvecklare till ett talangprogram och i år rekryteras det dubbla till höstens talangprogram. Läs Dick Lyhammars kommentarer om vårt samarbete på bloggen.

"När VD och konsult tänker lika – hjärta hela vägen hos American Express"

Svante Isberg, team manager på en av avdelningarna på American Express han berättar hur konsulterna som jobbar extra från Academic Work bidrar till att kunderna får en ännu bättre upplevelse när de ringer in till kundtjänst:  – Konsulterna kommer in med nya perspektiv till oss och har en naturlig förståelse för våra yngre kunder. Deras kreativitet och fokus gör dem snabbt självgående, precis som vi vill. Till hela reportaget på bloggen. 

"Trainee på Evry" 

Calle Sandberg är seniorkonsult och ansvarig för traineeprogrammet på Evry och han kommenterar vad det är han gillar bäst med att jobba med young professionals: – Jag inspireras av de här personerna! Vid ett tillfälle fick traineegruppen presentera ett internt projekt för samtliga anställda på Consulting. Jag såg dem stå på scenen inför tvåhundra personer och briljera – i presentationsteknik, med sina lösningar och sin ambition. Jag fick gåshud. Utvecklingen de gör på ett år är enorm! Läs hela reportaget på bloggen. 

"Fokus på kunden på Ricoh’s inköpsavdelning"

Sedan sju år tillbaka har Ulf Ringström som är Procurement Manager på Rioch samarbetat med Academic Work, och det finns en anledning till att han fortsatt: – Jag har hittat den typ av samarbete jag söker med Academic Work och genom åren har vi förädlat det tillsammans. Idag blir jag fascinerad över den enorma träffsäkerheten i kandidaterna jag får presenterade för mig. Till reportaget på bloggen. 

"Sharat gick från konsult till kund" 

2012 pluggade Sharat Gupta ekonomi på Södertörns Högskola och tyckte att han behövde ett extrajobb. Jobbet som konsult för Academic Work på Tele2 verkade perfekt – och blev hans. Ett och ett halvt år senare blev han teamleader på avdelningen Business Support på Tele2 – och hyr idag själv in studenter via Academic Work. Läs mer om hur vi hjälpte Södertörns högskola på bloggen.

Tipsa en vän