Han grävde där han stod och nådde sina mål

Robert Urbowicz hade en tydlig plan för sin karriär, en plan som plötsligt ändrades. Han stod utan framtidsplaner, men valde att med nyfiket sinne göra det bästa av situationen. Idag arbetar han som säljchef på Elektroskandia i Västra Götaland. 

Robert Urbowicz var 20 år gammal och mitt i sin civilekonomutbildning vid Borås högskola när privata omständigheter gjorde att han valde att hoppa av skolan. 

- Det var en tuff period i mitt liv. Jag var superstressad över att ha lämnat studierna innan examen och jag kände mig som ett tomt papper, jag hade ju ingen utbildning. Vid den här tidpunkten hade jag tagit vilket jobb som helst för att överleva, säger Robert. 

Robert sökte diverse jobb men efter varje ”nej tack” så lutade det allt mer åt två utvägar; arbetsförmedlingen eller socialbidrag. Men i kulisserna pågick något annat, utan hans vetskap.

Startskottet kom från oväntat håll

- Det visade sig att min dåvarande flickvän hade registrerat min profil på Academic Works hemsida. Och det var startskottet för hela min karriär. Om det inte hade varit för henne och den chansen jag sedan fick så vet jag inte hur det hade slutat för mig. 

Robert blev kallad till en intervju för ett sommarjobb inom elektronikbranschen i Borås.

- Jag hade ingen koll på den här branschen men det spelade ingen roll för jag insåg att det här var min chans till ett jobb, om än ett tillfälligt sådant, säger han. 

Han fick jobbet som butikssäljare på Elektroskandia i Borås.  

För mig betydde det allt att jag fick den här chansen. Varje dag hade jag som mål att ge 100 % på jobbet, att lära mig något nytt och bevisa för mig själv och för min arbetsgivare att jag klarade av det. Jag skapade goda relationer till mina kunder och kollegor, och stortrivdes på jobbet, säger han.

Sommarvikariatet blev till hösten en utannonserad tillsvidaretjänst som Robert sökte och som han till sin stora glädje fick.

Våga ta mer ansvar och utmana dig

Han fortsatte sedan under ett antal år att arbeta som butikssäljare i flera olika butiker i Göteborgsregionen han fick allt mer ansvar och större butiker att driva försäljningen vid. Efter fem år var det dags och han tog steget att bli teknisk innesäljare.

- Min karriär på Elektroskandia har byggt på att jag alltid försökt utvecklas så långt som möjligt i min befintliga roll. Jag har aldrig stressat vidare bara för att, utan försökt lära mig så mycket som möjligt innan jag har tagit nästa kliv. 

Robert menar att det idag finns en stress bland unga på arbetsmarknaden att man ska hitta sitt drömjobb på en gång efter examen eller studenten. 

Att få ett nej på en arbetsansökan

Idag arbetar Robert som säljchef på Elektroskandia och håller själv i arbetsintervjuer. Han minns hur han själv brukade tänka när han fick nej på en jobbansökan.

- Jag minns att när jag sökte jobb och fick ett nej så försökte jag se det som något som stärkte mig. Jag förberedde mig än mer till nästa intervju, anpassade det personliga brevet och var än mer påläst om bolaget. Ju fler jobb man söker desto större är ju chansen att man får gå på en arbetsintervju. Och när du har gjort ett gäng med intervjuer så blir du tillslut duktig på det, och då troligtvis kommer du får ett ”ja tack” istället för ett ”nej tack”.

Vikten av mentorer

Som säljchef har Robert personalansvar för 21 kollegor. När han behöver råd och stöttning i sitt arbete har han två personer som han rådfrågar.

- Jag har två mentorer. Två väldigt rutinerade personer inom näringslivet, en internt och en externt. Jag ser upp till dem och de ger mig många gånger bra tips och råd gällande hur jag blir den bästa tänkbara chefen och ledaren. Och det är dem jag bollar med när det uppstår en utmanande situation på jobbet och jag behöver tips från någon med mer erfarenhet. 

Robert rekommenderar alla att ha mentorer då de vägleder honom, och han menar att det likväl kan vara en vän som en kollega, eller en person från en helt annan bransch. Om man gör sitt allra bästa och har rätt folk runtomkring sig menar Robert att man kan ta sig hur långt som helst, och med lite mod så kanske inte drömtjänsten är allt för långt bort. 

- Jag har haft turen att ha kollegor som har trott på mig och som sett min potential. Sedan har jag också haft egna mål som jag jobbat mot och fått coachning, från mina kollegor, för att kunna uppnå. Så förutom att jobba hårt där man är så tycker jag att man ska våga sticka ut hakan och söka jobb som man kanske inte har fullständig kompetens för. Rätt vad det är så är det någon som ser ditt driv, ditt engagemang och din vilja, och väljer att se bortom cv:t, och då kanske du plötsligt har din drömtjänst! 

Tipsa en vän