"JAG FÖRSÖKER ALLTID ÖVERTRÄFFA FÖRVÄNTNINGARNA"

Roya Barazeghi har höga krav på sig själv, det har hon alltid haft. För att hitta drömarbetsplatsen fokuserade hon på att hitta ett bolag vars värderingar stämde in på hennes egna istället för att stirra sig blind på titlar. Idag gör hon karriär inom banksektorn.


När Roya Barazehgi tog examen från Internationella handelshögskolan i Jönköping, där hon studerat företagsekonomi, var det tillsammans med hundratals andra nyexaminerade ekonomer som var på jakt efter sitt första ekonomjobb.

- Jag minns att jag kände en viss stress över att vi var så många som kom ut från skolan samtidigt och konkurrerade om samma jobb. Som student har man dessutom rätt dålig koll på vad exakt man vill göra och vad olika roller innebär, säger hon.

Företagsvärderingar blev avgörande

Roya sökte flera olika roller som hon trodde att hon ville ha, utifrån titeln på tjänsten, men insåg snart att titlar inte alltid säger särskilt mycket om vad tjänsten innebär i praktiken. Därför la hon istället fokus på att se till vad företag hade för värderingar, att de stämde in på hennes egna och att det fanns en möjlighet att arbeta utomlands. 

- Jag googlade runt, läste på hemsidor, pratade med vänner och bekanta och ringde till ansvariga på företagen för att få en bild av vilka de var och vad de stod för. Jag ville hitta ett företag vars värderingar stämde överens med mina egna, som var globalt och med ett resultatdriv där det fanns utrymme för kreativitet och att göra misstag. Jag tittade även på deras resultat från tidigare år och performance arbetet.

Via Academic Works hemsida hittade Roya företaget GE Moneybank (numera Santander Consumer Bank).

- Jag tyckte att det var ett intressant företag av flera olika anledningar. Bland annat lockades jag av att det var ett bolag inom banksektorn, att det var ett internationellt företag med amerikanska rötter där prestationskulturen är väldigt tydlig och att de jobbar med tydliga företagsvärderingar som genomsyrar allt som görs på företaget. 

Roya sökte tjänsten som handläggare och inom kort startade hon sin tillsvidareanställning. 

Första tjänsten är inte nödvändigtvis drömjobbet

- Det var kanske inte den tjänsten jag hade högst upp på önskelistan efter examen men insåg att erfarenheten kommer komma till nytta oavsett position och för att visa företaget vad jag går för.

Roya insåg att det här var hennes chans att visa företaget vad hon gick för. Hennes målmedvetenhet och driv menar hon att hon fått med sig både från högskolestudierna, tidigare jobb och hemifrån, av sin mamma.

- Min mammas drivkraft är helt otrolig. Hon peppar, ser möjligheter istället för problem, och hon ger mig konkreta tips på hur jag kan agera och vad jag kan tänka på när det uppstår utmaningar.

Relativt snabbt märkte Roya att arbetssättet på Santander passade henne väldigt bra. Här fick hon jobba med tydlig målsättning och måluppföljning. 

-Jag drivs av att ha högt uppsatta mål och är det riktigt utmanande mål så driver det mig ännu mer. Därmed försöker jag alltid sätta ribban högre än förväntat. Det stimulerar mig att sätta en plan kring hur jag tar mig till målet, vilka delmål jag ska uppnå, förutspå vilka utmaningar jag kan tänkas möta på vägen och sen jobba mot målet. 

Avancerade snabbt inom bolaget

På bara några få år har Royas drivkraft tagit henne från handläggarrollen till att bli arbetsledare för ett nytt försäljningsteam på den operativa avdelningen. Därifrån avancerade hon sen till en teamledartjänst med uppgift att implementera en helt ny utringande verksamhet där hon ansvarar för 68 personer med tre teamledare under sig. Därefter tog hon sig vidare till rollen som hon har idag som Campaign manager på CRM-avdelningen (Customer relationship management). Allt detta på bara 3,5 år. 

- Jag trivs oerhört bra där jag är idag. Jag är otroligt engagerad och vill leverera på topp i den här rollen, lära mig så mycket som möjligt och driva utvecklingen och försäljningen framåt inom CRM-avdelningen.

Korta och långsiktiga mål

Men hur gör man då för att lyckas ta sig dit man vill? För Roya har det handlat om två saker.

- För mig har det handlat om att ha både långsiktiga och kortsiktiga mål. Sen är det viktigt att man definierar vart man vill och funderar på hur man tar sig dit. Dessutom har mitt kontinuerliga intresse, engagemang och drivkraft varit en bidragande faktor till att jag är där jag är idag. 

Vikten av nätverk

Roya nämner även vikten av att skapa sig ett nätverk och att hålla det levande. Att man tar mod till sig och söker upp personer som har intressanta roller som man själv tror sig vara intresserad av.

- Plocka upp telefonen och bjud de här personerna på en lunch! De flesta gillar att prata om vad de jobbar med och att få dela med sig av sina kunskaper. Det är ett ypperligt tillfälle att ta reda på hur man kan tänka och agera för att nå dit man vill, samtidigt som man breddar sitt nätverk, säger Roya. 

Hon rekommenderar också att man uppdaterar sin LinkedIn-profil och sitt CV, samt att man registrerar sig hos rekryteringsbolag för att få hjälp med jobbsökandet. 

- Via rekryteringsbolag kan du få möjligheten att matchas mot bolag som letar efter någon med just den kompetensen som du har. 

Roya trivs väldigt bra i sin nuvarande roll, men som den unga drivna kvinna hon är så är hon långt ifrån klar.

- Jag stortrivs på mitt jobb idag och är taggad på utmaningen att göra så bra ifrån mig jag bara kan i den här rollen. Men självklart har jag framtidsplaner och målbilder om vad nästa steg kan tänkas bli, säger hon och ler.

Tipsa en vän