En dag på jobbet som marknadsassistent

Följ med vår konsult Karin Hultin under en dag på jobbet som marknadsassistent hos vår kund Newbody!

06:45 Utkommen från duschen och snart klar att åka till jobbet. Tar en snabb frukost innan det är dags att fånga spårvagnen. I vanlig ordning är det lite kaos på morgonkvisten.

07:54 Anländer till jobbet och känner mig riktigt peppad idag. Under tiden jag startar igång datorn tar jag en kaffe och pratar med några av kollegorna. Det visar sig bli en riktig härlig och varm sommardag och tur är att luftkonditioneringen fungerar igen. Igår var det riktigt varmt!karin cvbild

08:00 Kollar inkorgen och svarar på inkommande mejl. Går igenom anteckningar och planerar dagen. Stämmer av några punkter med min chef innan jag sätter igång med konkurrentanalysen som jag är delaktig i och håller på att avsluta.

Jag älskar att få vara kreativ!

08:55 Tar med ett glas vatten och beger mig till konferensrummet där vi ska ha katalogmöte med marknadsavdelningen. Jag visar upp inspirationsbilder till nästa års katalog som jag samlat på mig och tillsammans diskuterar vi tema, modeller, miljö, typsnitt, pappers-kvalité och vilken känsla vi vill förmedla med den nya katalogen. Jag noterar punkter att ta med till nästa möte, vi hinner inte skapa någon moodboard idag. Det var ett roligt och givande möte som jag längtat efter. Jag älskar att få vara kreativ!

11:05 Tillbaka på kontoret och fortsätter arbetet med konkurrentanalysen. Får besked om att beställa hem nya påsar till singelprover och hör med vår lagerchef hur många vi har hemma i lager. Därefter försöker jag ta reda på vem som beställt dessa tidigare och ringer upp två leverantörer för att be om en offert på 21 000 påsar.

12:00 Tar lunch tillsammans med de andra kollegorna i personalrummet. Här snackas det högt och lågt om vad som ska ske i helgen, studentmottagningar folk ska gå på, hur man ska fira midsommar och när slutar vi dagen före midsommar? Det är givetvis mycket snack om fortbolls-VM som börjar imorgon!

12:30 Hjärt-och lungräddning står på agendan med en väldigt trevlig och inspirerande instruktör. Vi jobbar med 30 bröstkompressioneroch 2 inblåsningar i takten till den gamladiscohiten Staying Alive. Kul, menmycket jobbigare än vad jag kunnat tro! Lyckligtvis blir vi alla godkända och kan återvända till våra vanliga arbetsuppgifter.

13:40 Påbörjar en powerpoint-presentation som ska vara underlag för ett nytt samarbete med en välgörenhetsorganisation. Lär mig allt om hur företaget arbetar och lägger in väsentlig information i presentationen. Känns kul och spännande med ett nytt samarbete!

 karin kontor

14:20 Beger mig till nästa möte och håller en presentation för säljavdelningen där jag går igenom sommarens cup-upplägg. Newbody är årligen med på Gothia Cup och Partille Cup och jag förklarar årets aktiviter i våra montrar, vad som är nytt och vad vi ska tänka på, går igenom schemat för vilka som ska jobba och svarar på frågor. Kul att jobba med och på cuperna tycker jag när jag själv har spelat dem.

Gäller att ha skarpa ögon och vara noggrann.

15:00 Tar tag i anda projekt som jag är delaktig i. Korrekturläser den nya norska och svenska produktkatalogen. Gäller att ha skarpa ögon och vara noggrann. Upptäcker några fel och rapporterar det vidare till vår orginalare. Under tiden har jag fått i uppgift av marknadschefen att leta fram ett gammalt nyhetsbrev ur Apsis, vårt utskicksprogram, från en tidigare kampanj. Det syntes till en början svårt att hitta, men hittar det till slut och kan mejla över det.

16:00 Får svar från en av våra leverantörer att plastpåsarna tidigare tillverkats i Kina med långa leveranstider och diskuterar lösning på hur vi ska gå vidare med detta. Vänder mig till vår AD och frågar om hon känner till någon ytterligare leverantör inom området som de tidigare använt sig av. Får ett nytt namn som jag kontaktar. Sista tiden på dagen lämnar jag över färdiga projekt till marknadschefen och får svar på några frågor jag har i övriga projekt. Skriver en to-do lista för morgondagen innan jag går för dagen.

17:03 Fångar bussen tillsammans med fyra andra kollegor som ska åt samma håll. Det är verkligen en varm sommardag och på vägen hem passerar jag Slottskogen där det är fullt med folk som spelar minigolf, har picknick och umgås.

17:45 Tar ett snabbt mellanmål och sticker till gymmet. Kör intervaller och avslutar med armar och rygg. Det var tungt men som vanligt alltid lika skönt efteråt. Passerar mataffären på vägen hem och lagar middag innan jag hoppar in i duschen.

20:30 Tar en kvällspromenad runt kvarteret med min pojkvän. Pratar igenom dagen som varit och planerar helgen. Luften är ljummen och sommaren är här.

22.30 Avslutar dagen med att se på nyheterna och sporten. Borstar tänderna och släcker lampan. Det har varit en givande dag. Dags att ladda om för en ny arbetsdag som marknadsassistent. Godnatt!

 

Vill du också jobba med marknadsföring? Spana in våra lediga tjänster här!

Tipsa en vän