Extrajobb

Fördelarna med ett extrajobb vid sidan om studierna är många. Genom ett extrajobb skaffar du dig erfarenhet som du har nytta av i resten av din karriär. Dessutom ger ett extrajobb dig möjlighet till att få in foten hos intressanta företag och ditt professionella nätverk utökas. För oavsett om du vill extrajobba i eller utanför ditt studieområde så kommer lärdomar, referenser och förståelse för arbetslivet vara väldigt värdefullt på längre sikt. Och extrapengarna är såklart inte dumma heller.

Extrajobb bygger ditt CV

Arbetslivserfarenhet är alltid intressant för företag att titta på när de anställer personal. Genom ett extrajobb har du möjlighet att fortsätta att bygga på ditt CV. Vi har bra kontakter med de studenter som jobbar hos oss vilket innebär att ett kortare uppdrag kan leda till ett längre extrajobb. Så när en konsult närmar sig examen så har vi i många fall hjälpt dem vidare i karriären med det första heltidsjobbet.

Större nätverk med extrajobb

Utöver att ett extrajobb genom Academic Work ger dig ett bra kontaktnät med våra konsultchefer, så ger det också dig en bra möjlighet att göra ett bra intryck hos företaget eller företagen du arbetar på. Det är många konsulter som börjar med ett extrajobb och när examen närmar sig får erbjudande om att börja jobba heltid. Så ett tips är att se ditt extrajobb som en möjlighet till en bra start i karriären.

Balansera extrajobb med studier

Hos oss hittar du extrajobb inom de flesta branscher, både uppdrag som kan relateras till studier men också jobb där kravet på utbildning inte väger tyngst. De studenter som har ett extrajobb som ligger utanför studieområdet brukar uppskatta möjligheten att koppla bort plugget för ett tag och jobba med något helt annat. Medan de som söker sig till de mer studieinriktade jobben ser det som ett sätt att praktiskt få prova på och använda delar av allt det som utbildningen innehåller. Ta en titt på de lediga extrajobb som finns i vår jobblista nu.

extrajobb som blir till sommarjobb

Frågorna om sommarjobb brukar börja ramla in till oss tidigt under vårterminen. Företag vänder sig till oss för att få extra hjälp under somrarna, men många av företagen vi samarbetar med ställer först frågan till de studenter som redan jobbar extra hos dem. De får då möjligheten att ha sommarpersonal inne som redan känner till företaget och kan arbetsuppgifter och studenterna som jobbat extra under terminerna får möjlighet att jobba heltid på sommaren. Så ett tips är se ett extrajobb hos oss som möjligheten att redan tidigt säkra ett sommarjobb.

Tipsa en vän