Jobba extra med
HR och rekrytering

Våra assistenter som jobbar deltid och stöttar vår leveransorganisation är otroligt viktiga för att Academic Work ska går så bra som vi gör. Våra assistenter underlättar inte bara vardagen för våra konsultchefer och rekryteringskonsulter utan är också väldigt viktiga för vår framtida tillväxt. Det är ju ni som är vår framtid!

På våra kontor i Sverige i dag jobbar fler än 200 assistenter extra inom HR och rekrytering och vi söker ofta fler ambitiösa personer. Det två stora assistentrollerna på våra kontor är Staffing & Recruitment Assistent (SRA) och Staffing Service Assistant (SSA)

STAFFING SERVICE ASSISTANT

Som Staffing Service Assistant (SSA) har du en viktig roll i vår bemanningsservice – ett team som jobbar med schemaläggning och personalplanering av våra större studentuppdrag. I rollen får du snabbt en värdefull inblick i arbetsmarknaden tack vare regelbunden kontakt med våra kunder för att möta deras behov av personal. Du hjälper dagligen våra kunder med deras personalbehov och schemaläggning och arbetar också proaktivt tillsammans med Account Manager och Consultant Manager för att utveckla samarbetet med kundföretaget och för att vara en bra karriärpartner till våra konsulter.

Rollen som SSA är den tjänst med närmast och mest kontakt med våra kunder och befintliga konsulter.

STAFFING & RECRUITMENT ASSISTANT

Som Staffing & Recruitment Assistant (SRA) tillhör du ett av våra team inom rekrytering och bemanning. Våra team är ofta uppdelade efter de affärsområden vi riktar in oss på, som teknik, IT och ekonomi. Som assistent i något av dessa team arbetar du i första hand med rekrytering av nya konsulter. Några av arbetsuppgifterna går ut på att skriva annonser, ansvara för urvalsprocessen och CV-selektering, ta referenser, kontakta kandidater och genomföra telefonavstämningar.

I rollen som SRA arbetar du tätt tillsammans med våra rekryterare och konsultchefer och har tillsammans med dem tydligt uppsatta mål. Arbetet som SRA passar dig oavsett om du studerar exempelvis PA, ekonomi eller IT och kommer ge dig värdefull erfarenhet till din framtida karriär.

Så skiljer sig rollerna åt

Den största skillnaden mellan Staffing & Recruitment Assistant (SRA) och Staffing Service Assistant (SSA) är att en SRA främst arbetar med kandidater (alltså personer som söker jobb men ännu inte blivit konsulter hos oss), medan en SSA främst är i kontakt med våra befintliga konsulter och kunder.

Båda rollerna innebär stort fokus på kommunikation och eget driv. Oavsett om du ser din fortsatta karriär på Academic Work eller utanför så kommer båda rollerna ge dig viktiga erfarenheter för att ta ditt nästa steg i arberslivet.

Tipsa en vän