Bemanning inom IT

Att säkra tillgången till digital spetskompetens är en av de största utmaningarna för dagens företag och verksamheter. En lösning på utmaningen kan vara att samarbeta med ett bemanningsföretag, som på ett flexibelt och riskfritt sätt hjälper ditt företag med kompetens och personal. Academic Work har över 20 års erfarenhet i branschen och hjälper företag att växa – inom allt från utveckling och drift till projektledning, dataanalys, DevOps och UX.

Kontakta oss
1 400
Över 1 400 rekryterade IT-tjänster 2020.
20%
Så stor är vår marknadsandel för IT-jobb inom bemanningsbranschen.
150k
Så många jobb har vi förmedlat sedan starten 1998.

Därför ska du välja Academic Work som IT-bemanningsföretag

Det finns flera anledningar att välja Academic Work som partner inom IT-bemanning. Vi är Sveriges största kompetensföretag på tjänstemannasidan och sedan starten har vi haft ett starkt fokus på IT- och tech-sektorn. Med andra ord hjälper vi dig och ditt företag att bygga upp den digitala spetskompetens ni behöver.

Med Academic Work som samarbetspartner kan du känna dig trygg. Ni har alltid har en dedikerad och IT-specialiserad konsultchef till hands genom hela rekryteringsprocessen och under tiden konsultuppdraget fortlöper tar vi hand om allt som rör anställningen. Vi erbjuder även kompetensutveckling av IT-konsulten under uppdragets gång, inom allt från AWS till Azure, DevOps och annan eftertraktad teknologi.

Hyr först, rekrytera sen

Kompetensförsörjning ska vara tillgängligt och flexibelt och i vårt avtal finns alltid möjlighet för er att rekrytera över konsulten och ta fullt arbetsgivaransvar. Vi kallar det Hyr först, rekrytera sen, vilket är ett sätt för er att säkerställa att ni hittar rätt person för jobbet. I ett hyrköp tar vi ansvar för hela rekryteringsprocessen och ansvarar för konsulten under hela bemanningsperioden. När ni är redo att rekrytera över konsulten gör vi det så enkelt som möjligt för er. Efter ett år är det alltid kostnadsfritt att rekrytera över konsulten.

IT-studenter på deltid

Vill ni ligga steget före era konkurrenter och tidigt komma i kontakt med framtida talanger? Vi arbetar aktivt för att synas och upprätthålla vår relation med nyexaminerade studenter och akademiker – young professionals. Tack vare vår starka relation till studenter inom IT, data- och systemvetenskap hjälper vi dig och ditt företag med personal på deltid, som kan avlasta arbete med exempelvis utveckling, test och support. Det är också en möjlighet för er att visa upp ert arbetsgivarvarumärke och synas ut mot målgruppen.

Har ni som avsikt att anställa direkt? Eller behöver ni hjälp med delar av en rekryteringsprocess? Vi hjälper även till med direktrekrytering. Läs mer om vårt rekryteringserbjudande här!

Några IT-tjänster vi hjälper er hitta personal till:

  • Applikationskonsult
  • BI-utvecklare
  • Helpdesk och servicedesk
  • IT-support
  • IT-säkerhetskonsult
  • Kravhanterare och kravledare
  • Nätverkstekniker
  • Systemutvecklare
  • Projektledare
  • Testare

Visste du att..?

Academic Work har Sveriges största databas av young professionals inom IT, Sveriges största nätverk för annonsering och nöjdast kunder i branschen över 10 år i rad. Genom vår årliga undersökning Young Professional Attraction Index har vi djup kunskap om målgruppen, och vet vad de värderar högst vid valet av arbetsgivare.

Academic Work – Sveriges största bemanningsleverantör

Ny branschstatistik visar att Academic Work är den största aktören i Sverige inom white collar, för andra året i rad! Vi tar även marknadsandelar sett till hela branschen och klättrar upp till en tredjeplats.

– Det är förstås väldigt roligt att vi upprepar vår placering och det är ett kvitto på att vi har väldigt duktiga medarbetare som gjort sitt yttersta under ett unikt 2020, säger Peter Knutsson, VD Academic Work Sverige.

Läs mer

Kompetensbristen – branschens största utmaning

Det råder kompetensbrist inom majoriteten av alla IT-verksamheter i Sverige. Därför krävs nya sätt att driva digitaliseringen och automatiseringen framåt. Sedan 2015 arbetar vi med lösningar för att komma åt grundproblemet till kompetensbristen – att för få individer väljer att utbilda sig inom området. Vi tror på människors vilja och förmåga att vidareutvecklas, och genom vårt systerbolag AW Academy erbjuder vi intensivutbildningar inom IT. Sedan starten har vi utbildat över 1 800 personer till nya roller. Personer som idag hjälper verksamheter att driva digitaliseringsarbetet framåt.

Läs mer om AW Academy
Tipsa en vän!