Bemanning & rekrytering: Mjukvaruutvecklare

En mjukvaruutvecklare utvecklar olika programvaror och skriver den kod som får dessa programvaror att fungera. Tjänsten kan även innebära arbetsuppgifter så som testning, implementering och utvärdering av den specifika programvaran. Skickliga personer med rätt kunskap krävs för att företagets mjukvaruutveckling ska bli så bra som möjligt. Academic Work hjälper er att hitta rätt kompetens!

Kontakta oss!

Hitta rätt kompetens med bemanning & rekrytering

Den rådande kompetensbristen inom IT och särskilt inom programmering innebär utmaningar för företag att hitta rätt kompetens. Skickliga apputvecklare, programmerare och mjukvaruutvecklare blir svårare och svårare att attrahera, samtidigt som tekniken utvecklas i allt högre takt. När ni samarbetar med Academic Work för er bemanning och rekrytering får ni experthjälp av våra rekryterare genom hela rekryteringsprocessen. Vi hjälper er hela vägen från skapande av kravprofil och annonsering fram till intervju och anställning av er nya kollega.

Vi hjälper även företag med bemanning och rekrytering av utvecklare och programmerare!

Bemanning eller rekrytering av mjukvaruutvecklare?

Står ni inför en kommande arbetstopp eller har ni ett plötsligt vikariebehov? Bemanning är en flexibel lösning på ett kortsiktigt personalbehov. Efter rekryteringsprocessen anställs rätt kandidat för tjänsten av Academic Work och ni hyr in kompetensen efter behov. Vi tar på oss arbetsgivaransvaret och hjälper er med uppgifter som personalansvar och löneadministration.

Har ni däremot ett långsiktigt resursbehov kan rekrytering vara det bättre alternativet. Vi hjälper även då till genom hela rekryteringsprocessen men när processen är klar anställs kandidaten direkt hos ert företag. Är ni osäkra på hur ert behov kommer se ut på lång sikt? Läs mer om ”Hyr först, rekrytera sen”.

Young professionals som utvecklare

Vi tror att rätt målgrupp att satsa på för att hitta rätt IT-kompetens är young professionals. Young professionals är studenter och akademiker i början av sina karriärer. Vi har sedan start nischat oss på målgruppen och tagit oss tid att lära känna dem väl. De är kandidater med mycket ambition och ett stort driv. Tillsammans med ny och aktuell kunskap anser vi att det är en viktig investering för framtiden att anställa young professionals, det är ju de som kommer att ta över när nästa generation går i pension!

Tipsa en vän!