Digital rekrytering

Digital rekryteringsprocess

Academic Works rekryteringsprocess är strukturerad på ett sätt som möjliggör att den kan utföras digitalt. En digital rekryteringsprocess garanterar samma höga kvalitet som en fysisk rekryteringsprocess. Läs mer om hur vi går tillväga.

Kontakta oss

Digital kravprofil: Vi inleder våra samarbeten med att diskutera de viktigaste kraven för tjänsten. Mötet kan hållas digitalt och alla nödvändiga dokument kan delas före eller under mötet.

Publicera annons, search, sourcing och selektera bland kandidater: Görs i våra ATS- och CRM system, av Academic Work. Dessa steg hjälper oss säkerställa att vi hittar rätt kandidat som matchar kravprofilen.

Telefonintervju: Görs över telefon och tillåter oss verifiera de formella kraven innan vi bokar in kandidaten på en digital intervju.

Digital intervju med Academic Work: Vi utför kompetensbaserade intervjuer genom en av våra digitala plattformar. Denna intervjumetod hjälper oss utvärdera kompetenserna vi kommit överens om under kravprofilsmötet.

Digital kandidatpresentation: Kandidater presenteras genom vår digitala plattform Happo. Denna plattform låter dig utvärdera och kommentera kandidaterna, samt meddelar dig om nya kandidater tillkommer. Plattformen är kompatibel med GDPR.

Digital kundintervju: Vi assisterar er vid uppstart av digitala intervjuer (ert val av verktyg) eller stöttar om ni föredrar att träffa kandidaten fysiskt. Ta gärna del av våra tips för en lyckad videointervju.

Efter era intervjuer, diskuterar vi kandidaterna och gör en bakgrundskontroll och referenstagning innan vi erbjuder jobbet till den kandidat som bäst matchar kravprofilen.

För konsultuppdrag, ansvarar vi för en digital kontraktsskrivning. För alla typer av anställningar, kan vi stötta er kring hur ni lyckas med onboarding digitalt.

Inspiration & tips kopplat till distansarbete

Vi är lyckligt lottade som har tillgång till teknologi som gör det möjligt för oss att skapa en fullt fungerande digital arbetsplats och att fortsätta med vår verksamhet, även om arbetet nu sker på distans. På Academic Work har vi lärt oss massor av saker som underlättat övergången från att arbeta på kontoret till att arbeta hemifrån. Vi vill dela dessa lärdomar och tips med dig. Ta gärna del av artiklarna nedan för inspiration kring hur du lyckas med arbetet från hemmaplan.