Rekrytering IT – Experter på IT-rekrytering

Hur hittar, lockar och rekryterar du de bästa kandidaterna inom IT och data? Det är inte bara chefer i IT-branschen som ställer sig den frågan. Digitaliseringen och en konkurrensutsatt arbetsmarknad har medfört att de flesta företag idag står inför samma rekryteringsutmaningar. Med Academic Work som samarbetspartner och rekryteringsföretag kan du vara säker på att få rätt person, till rätt plats, i rätt tid. Så att du kan ägna dig åt mer centrala delar av din verksamhet.

Kontakta oss om IT-rekrytering

Söker du personal inom IT?

Behöver ditt företag personal inom exempelvis programmering, utveckling, IT-projektledning, IT-support, javautveckling, drift eller testning? Du som söker personal inom IT-tjänster och datatjänster behöver börja med att ställa frågan: Hur ska du rekrytera? Ett rekryteringsföretag hjälper dig med allt ifrån att formulera rätt kravprofil, till att skriva jobbannonsen och slutligen hitta rätt kandidat för tjänsten. Läs mer om hur vår rekryteringsprocess fungerar.

IT är kandidaternas bransch

IT är en bransch där det finns fler arbetstillfällen än arbetssökande. Därför har kandidaterna också höga förväntningar på arbetsgivare. För att attrahera och i sin tur kunna diskutera och bedöma kandidaters kunskapsnivå, krävs en stor teknisk kompetens. Rekryterare inom IT behöver hela tiden följa tekniska utvecklingar inom IT-området. Med Academic Work som samarbetspartner slipper du allt det där och får ett team av IT-specialister till stöd!

Våra IT-specialister hjälper dig!

Våra IT-specialister hjälper dig gärna ta reda på hur den aktuella kandidatmarknaden ser ut. Med vår omfattande kunskap och breda erfarenhet kan vi tillsammans med er formulera en profil och sätta samman ett konkurrenskraftigt jobberbjudande. Dessutom har vi en stor databas och nätverk av young professionals som tar del av våra lediga jobb via både digitala kanaler och på campus. Vid särskilt svårtillsatta roller arbetar vi även aktivt med sourcing för att hitta rätt medarbetare till ert företag.

Vi på Academic Work anstränger oss för att säkerställa att rekryteringsprocessen blir så okomplicerad och smidig som möjligt, både för kandidaterna och för er som arbetsgivare.

Varför ska du överlåta din IT-rekrytering till Academic Work?

Om du väljer att anlita Academic Work för din rekrytering inom IT får du tillgång till en hel avdelning med specialiserade IT-rekryteringskonsulter. Vi utvecklar ständigt vår kunskap inom branschen och om målgruppen i stort.
Ett bra exempel på detta är vår årliga studie, YPAI, där vi undersöker vad som tilltalar och attraherar young professionals vid valet av arbetsgivare.

Några roller som vi gärna hjälper dig hitta och rekrytera till

”En av de största utmaningarna inom IT-rekrytering idag är att många av de potentiella kandidaterna inte är aktiva jobbsökare. De är väldigt selektiva vad gäller nya karriärmöjligheter och det har de också råd att vara. De presenterar ofta särskilda krav. Därför behöver både rekryteringskonsulter och arbetsgivare anstränga sig lite extra.”

Rekryteringskonsult (IT) på Academic Work

Vill du veta mer om rekrytering till olika tjänster inom IT?

Välj ett yrke i listan nedan för att läsa mer om hur vi hjälper dig!

Kontakta oss

Osäker på hur ditt rekryteringsbehov ser ut, vilken roll ni söker eller om det gränsar mer till rekrytering teknik? Oavsett vad, kontakta oss via formuläret nedan så skapar vi en skräddarsydd lösning enligt era behov.

Tipsa en vän!