Hur ska jag tänka kring mina referenser

När en rekryterare frågar efter dina referenser så kan du börja med att gratulera dig själv. För du har inte bara lyckats ta dig till en intervju, du har dessutom gjort riktigt bra intryck på rekryteraren. Du är högaktuell i rekryteringsprocessen och det är dags för referenstagningen.

I bloggposten nedan berättar jag mer om hur jag som rekryterare ser på referenser.

Vilka referenser ska jag välja?

De referenser som du väljer att lämna ska på ett informativt sätt kunna bekräfta hur du är som person, i professionella och arbetsrelaterade situationer. Dina referenser ska kunna beskriva hur du har valt att agera i vissa lägen på er gemensamma arbetsplats, vilken roll du har tagit i grupper, hur du har hanterat eventuella utmaningar- hur du har vänt vissa av dina eventuella svagheter till styrkor.

Exempelvis på bra referenser är arbetsgivare, arbetsledare, personalansvarig- din butikschef och så vidare. Ligger ditt senaste arbete mest i linje med den tjänst du söker nu- så skulle jag använda mig av den senaste referensen. Men återigen det viktigaste är att personen kan beskriva dig och din insats.

Och nej, du behöver inte lämna din nuvarande chef som referens. Men ärlighet varar ju som bekant längst (som min kollega pratar om i ett annat inlägg) och därför kan det vara bra att flagga för chefen att du sökt ett annat jobb.  Men passar det bättre att hålla det hemligt så vara bara tydlig och uppriktig mot rekryteraren med varför du inte vill använda din nuvarande chef som referens.

För dig som är helt ny på arbetsmarkanden så är exempel på bra referenser; handledaren för ditt examenarbete, en kontakt på företaget där du skrev exjobb eller någon ansvarig för det studieprojekt du var engagerad i eller arbetsmarknadsmässan du arbetade med.

…Och vilka referenser bör jag undvika?

Det blir aldrig bra att lämna en nära släkting; mamma, pappa eller sambo. Punkt.

Att lämna en referens som mindre positiv till dig låter ju som en självklar varningsklocka. Men så behöver det inte vara. Kanske fick ni bara ett abrupt avslut men du vet att personen ändå kan återge en mycket detaljerad och saklig information om dina tidigare arbetsuppgifter. Var då inte rädd för att fråga personen och berätta samtidigt för rekryteraren att du själv är medveten om att ni hade ett mindre lyckat avslut och redogör för vad detta berodde på.

Det är heller ingen bra idé att lämna någon som är ovetande om att du använder henne eller honom. Det blir alltid ett svårare samtal för rekryteraren att ta och din referens kan hamna i en obekväm position när denne kanske har svårt att komma ihåg dig och dina arbetsuppgifter.

När under processen ska jag lämna mina referenser?

Mitt tips är att du lämnar dina referenser när ansvarig rekryterare ber om dem. Då får du en chans att förbereda dina referenser och om du har fler får du också möjlighet att välja ut vem som är mest lämplig för det jobb som du söker.

Hur många referenser är rimligt att lämna?

Förbered i möjligaste mån minst tre stycken referenser. Dels om du har haft en bred bakgrund- dels i fall referensen är på semester, föräldraledig eller av annan anledning inte finns anträffbar under en längre period.

Glöm inte att förbereda referensen!

Oavsett vem du väljer att ange som din referens, så är A och O att förbereda denna! Dels för att din referens ibland behöver tid att dra sig till minnes, men se det även som ett sätt för dig att kontinuerligt hålla kontakt med ditt professionella nätverk. Är det en referens där ni har ett uttalat ”det är okej att du använder mig som referens”, uppdatera personen om vilket process du är i just nu genom att skicka ett mail eller ring ett samtal. Säkerställ även att personen fortfarande finns att kontakta på angett nummer och anträffbar för rekryteraren. Se dina referenser som början till ditt professionella nätverk- och glöm inte heller att tacka dem!

Lycka till!

Tipsa en vän