Är det okej att jag söker fler jobb samtidigt?

Söka jobb

Huruvida det är okej att söka flera jobb samtidigt är det många jobbsökande som funderat över. Kanske oroar du dig för att framstå som osäker eller rent av oseriös om du söker fler jobb. Men ska du verkligen ”lägga alla ägg i en korg”?.

Bild

maxa dina möjligheter

Det är en ickefråga, självklart ska du söka fler jobb samtidigt. Konkurrensen på arbetsmarknaden är hård så det är nästan en förutsättning att söka fler jobb samtidigt. Söker du fler jobb visar du snarare att du är aktiv och engagerad och verkligen vill ha ett jobb. En rekryteringsprocess kan dessutom vara en långdragen historia, får du nej på en tjänst kan det vara skönt att inte behöva starta från ruta ett.  

oroa dig inte

Oroar du dig över att verka spretig för att du sökt olika jobb? Gör inte det, självklart ska du kunna söka jobb inom olika områden. Är du i början av karriären måste du ju börja någonstans, det är då inte konstigt om du vill ”känna dig för” och utforska vilka möjligheter det finns i olika branscher.

Det finns såklart undantagsfall – söker du många jobb inom vitt skilda arbetsområden kan du möjligen behöva motivera och förklara varför du söker så många olika jobb, det kan du göra i ditt personliga brev.

Ha koll på jobben du sökt

Om du söker flera jobb är det däremot viktigt att du håller koll på de tjänster du sökt och tar dig tid att tänka igenom varför du har sökt de jobb du sökt så du vid en eventuell telefonintervju kan motivera varför du sökt en tjänst och varför du är relevant för denna.

En annan fråga som kan dyka upp så småning om är huruvida du ska berätta för rekryteraren att du sökt fler än ett jobb - såhär kan du tänka! 

Tipsa en vän!