Rekrytera personal

Att leda medarbetare på distans

Att vara chef på distans blir allt vanligare. Vi tog en pratstund med Amanda Jarl, vår egen Head of Event Marketing, som har sina medarbetare utspridda över landet. Här delar hon med sig av sina bästa tips för att lyckas med distansledarskap.

Amanda Jarl arbetar som Head of Event Marketing på Academic Work och leder våra lokalt ansvariga Event Marketing Managers runt om i Sverige. I hennes uppdrag ingår att driva nationella initiativ och att utveckla eventmarknadsprocessen, men framförallt att skapa rätt förutsättningar och coacha sina teammedlemmar till att självständigt driva och utveckla arbetet lokalt.

Trots att Amandas anställda är utspridda över hela Sverige tycker hon inte att ledarskap på distans skiljer sig nämnvärt från traditionellt ledarskap. Precis som andra chefer arbetar hon med att skapa engagemang, motivation och tydlighet i arbetet för sina medarbetare.

Om jag ska lyfta positiva effekter av distansledarskap så är det struktur, framförhållning och planering. Dessa punkter blir extra viktiga eftersom det inte finns samma möjlighet till spontana möten.

Något som kan bli lidande när ett team inte fysiskt sitter tillsammans är gemenskapen. Amanda tycker därför att det är viktigt att tänka till kring vad du som ledare kan göra för att främja den. Förutom gemensamma möten och konferenser tror Amanda på att skapa uppgifter eller projekt som medarbetare kan samarbeta kring.

Amanda lyfter också vikten av att skapa trygghet. Amanda lägger stort fokus på att vara tillgänglig och att medarbetarna ska känna att hon finns där för dem oavsett vad det gäller, även om hon inte sitter bredvid.

Jag tror att man som medarbetare lyckas bäst när man känner att ens chef och kollegor har ett stort förtroende för en, men alltid finns där när man behöver det.

För att lyckas med det menar Amanda att kommunikation är hennes absolut viktigaste redskap. Hennes recept för god kommunikation är att lägga tid på att skapa relationer och förtroende och att se varje enskild medarbetare. Därför har hon schemalagda vecko- och månadsmöten med sina anställda. Hon tillägger att mötena inte bara används till att prata om jobb, utan också till att lära känna varandra bättre.

Amandas tips till dig som leder medarbetare på distans

  1. Se till att skapa en kultur där dina medarbetare lyfter sig själva och berättar för dig när de åstadkommit något bra. På så sätt får du ta del av de små sakerna som händer i vardagen, vilket ger både dig och dina medarbetare mycket energi.
  2. Ta dig tid att verkligen lära känna dina anställda och arbeta på att bygga förtroende och tillit i er relation.
  3. Sist men inte minst, besök dina medarbetare då och då. Och ring spontana samtal!

Hur är du en bra chef? Vi har listat 3 gemensamma hållpunkter att ta fasta på.

Till artikeln
Tipsa en vän!