Rekrytera personal

Sommarjobbet - en möjlighet att göra intryck på studenter

I en studie som vi genomförde 2017 svarade 72% av studenterna att de ser deltids- och sommarjobb som det bästa sättet att lära känna en arbetsgivare. Även om sommarpersonalen i första hand ska avlasta och göra det möjligt för ordinarie personal att ta semester är det alltså ett perfekt tillfälle för er som företag att göra intryck på framtidens kanske viktigaste arbetskraft – young professionals. Här delar vi med oss av våra bästa tips för dig som söker sommarvikarier:

"Klockrent tillfälle att lära känna arbetsmarknaden"

Paulina Olsson jobbar idag som ekonomiassistent på Nordic Camping & Resort, men när hon började på företaget för några år sedan, gjorde hon det som sommarvikarie:

-Jag tycker att sommarjobb är ett klockrent tillfälle att lära känna arbetsmarknaden, nya organisationer och såklart också de arbetsuppgifter man kan komma att jobba med i framtiden. Ett kandidatprogram ger en ju faktiskt två sommarlov att testa sig fram!

Efter sommarjobbet fortsatte Paulina sina studier i Spanien. Men året efter återvände hon till sin arbetsgivare för att sommarjobba igen.

Jag kände direkt att företagets anställda var väldigt engagerade och att det engagemanget kom såväl högt uppifrån som ut i gräsrötterna, men också att expansion låg i luften. Det tyckte jag kändes som två intressanta delar för eventuell fortsatt karriär. Jag trivdes bra med mina arbetsuppgifter, det interna samarbetet och kände mig helt enkelt motiverad att komma tillbaka.

Så ger du dina nyanställda den bästa starten >

Viktigt med potential framåt

När sommarjobbet var slut erbjöds Paulina ett heltidsjobb som hon tackade ja till. Företaget har vuxit rejält de senaste åren och inför sommaren 2017 var det Paulina själv som fick chansen att rekrytera en sommarvikarie. Även om sommarpersonalen i första hand ska avlasta och göra det möjligt för ordinarie personal att ta semester så tycker Paulina det är viktigt att personen har potential framåt.

Vi ser generellt alltid möjligheter i vår personal för återkommande uppdrag och vi vänder oss ofta till dem som redan känner oss när vi är i behov av personal. Nu har vi hittat vår nya sommarkollega till huvudkontoret i Stockholm och vi hoppas på att det kommer bli ett jättebra samarbete från allas håll, så får vi se hur det går och vad framtiden har att erbjuda.

Academic Works tips till företag som söker sommarvikarier:

1. Fastställ med kollegor vad ni behöver hjälp med i dagsläget och vilka behov som förutspås dyka upp det närmaste året.


2. Prata med den ordinarie personalen och utvärdera arbetsbelastningen och sök kandidater som skulle kunna hjälpa till vid en eventuell omfördelning av arbetsuppgifter.


3. Var lite kreativ och väg in flera perspektiv, trots att det endast från början ska vara ett korttidsuppdrag så skadar det inte att vara proaktiv!

Flexibel verksamhet oavsett årstid

Behovet av personal varierar, även under andra perioder än sommar- och semestertider. Deltidspersonal är lösningen för en flexiblare verksamhet och för att tillgodose kompetensbehov vid exempelvis arbetstoppar, tillfälliga kompetensbehov eller vikariebehov - oavsett när på året de uppstår. Vi på Academic Work ser deltidpersonal som en investering för framtiden och som något som kan lösa företagets kompetensbehov även på sikt.

Vill du veta mer om fördelarna med deltidspersonal?

Ladda ner vår guide om deltidspersonal
Tipsa en vän!