Så ger du konstruktiv kritik

Rekrytera personal

Feedback är något av det mest värdefulla vi kan ge och få på arbetet. Det får oss att utvecklas och växa både i vår yrkesroll och som personer. Men det kan också förvärra en situation och totalt sänka en kollegas självförtroende om den framförs på fel sätt. Lyckligtvis finns det ett bra sätt att ge feedback på – det gäller att vara konstruktiv i sin kritik.

Bild

Ta upp det direkt & i enskildhet

Först och främst, gå inte runt och fundera för länge på hur du ska framföra din kritik. Att få höra om något som hände för flera veckor sedan är bara frustrerande. Ta tag i problemet och framför kritiken direkt – och gör det bakom stängda dörrar. Att få kritik inför andra kan vara oerhört jobbigt och generande. Regeln är alltid att ge beröm inför andra men kritik enskilt!

Positiv vs Negativ

Säg något positivt också! Det kanske kan verka konstigt när det enda du vill är att lyfta ett problem som behöver lösas. Men vi kan nästan lova att kritiken kommer att tas emot bättre om du också framför något som personen faktiskt har gjort bra. Feedback handlar ju ytterst om att förstärka det som är bra och ersätta det som är mindre bra med ett mer önskvärt beteende.

Skilj på handling och person

Det här är kanske det allra viktigaste! Kritisera handlingarna och inte personen bakom handlingarna! Behöver vi förtydliga? Undvik helt enkelt att rikta kritiken mot personen i fråga genom att till exempel säga ”Hur kunde du vara så slarvig med rapporten?”. Säg hellre ”Rapporten behöver bli tydligare och texten korrekturläsas”.

Ge lösningsförslag

Ge bara kritik om den kritiserade faktiskt kan förändra den aktuella handlingen! Försäkra dig också om att du kan hjälpa till att hitta en lösning på problemet, och om inte du kan, hitta någon annan som kan det. Det primära syftet med kritiken är ju faktiskt att hjälpa din kollega och din arbetsgivare att bli bättre!

KONTAKTA OSS 

Vill ni komma i kontakt med oss på Academic Work? Kanske är ni i behov av personal eller så vill ni bara höra mer om oss som företag. Använd formuläret här nedan eller ring oss på 020-37 38 40 så hjälper vi er. 

Genom att fylla i formuläret godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter och att vi vidare får kommunicera med dig genom riktade epostutskick och inbjudningar till relevanta sammankomster. För mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter, läs vår Privacy Policy

Tipsa en vän!