Du har sökt flera jobb, hur hanterar du det?

Söka jobb

Till att börja med, vad bra att du sökt flera jobb! Vi brukar säga att det nästan är en förutsättning att söka flera jobb på dagens konkurrensutsatta marknad. Men visst kan det ställa lite andra krav på dig – ska du vara ärlig och berätta om dina planer?

Bild

Ha koll på de jobb du sökt

I en första telefonintervju är sannolikheten stor att du får motivera varför tjänsten du sökt är intressant för dig - då är det viktigt att du har koll på de tjänster du har sökt och kan berätta varför du tycker som du gör, annars riskerar du att uppfattas som oseriös. Skriv upp de jobb du sökt i telefonen, spara länkarna till annonsen i bokmärken och hitta ett system som fungerar för dig så du lätt kan hitta annonsen om så krävs.

Tala om att du är aktiv i andra processer

De absolut flesta söker mer än ett jobb under samma period, det är också därför sannolikheten är hög att du får frågan om du är aktiv i en annan process. Få inte panik, rekryteraren vill bara veta hur dessa processer ligger i tiden – kommer du få svar inom kort för det andra jobbet måste rekryteraren såklart ta in det i beräkningen - du kanske inte längre är aktuell om processerna inte ligger lika i tiden. Så var därför ärlig och tala om för rekryteraren om du är aktuell i andra processer.

Vad gör jag om jag får flera jobb samtidigt

Återigen, var ärlig. Har du fått ett konkret erbjudande kan det vara svårt att fatta beslut innan du fått ett erbjudande för jobb nummer två också. Berätta det för rekryteraren - kanske går det att skynda på processen något? Det är självklart inte att rekommendera att dra ut på en process längre än nödvändigt, men det är viktigt att du känner att du fattar rätt beslut. Detta är en delikat situation och är för arbetsgivaren ofta ett kvitto på att du är attraktiv på arbetsmarknaden. Spelar du dina kort rätt är sannolikheten stor att arbetsgivaren bara blir mer mån om att få just dig med på tåget.

Lediga jobb

 Just nu har vi över 1000 lediga jobb. Spana in våra lediga jobb eller skapa ett konto hos oss och få jobbtips direkt i mailen - helt enligt dina önskemål.

  • Stockholm Heltid 1 timme sedan
  • Linköping Heltid 2 timmar sedan
  • Jönköping Heltid 2 timmar sedan
  • Göteborg Heltid 3 timmar sedan
  • Stockholm Heltid 3 timmar sedan

Tipsa en vän!