Du kommer få ditt drömjobb en dag – om du kämpar för det

I karriären

Arash Mortazavi var redo att ta arbetsmarknaden med storm, en utmaning som visade sig svårare än väntat. Med ett visum som var på väg att löpa ut, höll hans liv på att få en helt annan vändning än den han jobbat hårt och länge för.

Bild

Arash Mortazavi beskriver sig själv som en världsmedborgare. Han föddes och växte upp i Teheran, flyttade till Ungern vid 18-års ålder och tog sin kandidatexamen i mjukvaruutveckling innan han flyttade till Stockholm där han tog sin magisterexamen. Glädjen över en kommande examen blev dock kortvarig, Arash visum i Sverige höll på att gå ut.

MOTVIND BLIR TILL MEDVIND

Månader blev till veckor och dagen då visumet skulle går ut närmar sig med stormsteg. Plötsligt, bara några veckor innan Arash visum skulle löpa ut vände det äntligen. Arash hade via Academic Work sökt till ett trainee-program på NASDAQ OMX:

Därefter gick det snabbt och Arash blev antagen till ett sex månader långt trainee-program - med bara någon vecka kvar på sitt visum. Efter den erfarenheten rekommenderar han alla jobbsökande att använda sig av rekryterings- och bemanningsföretag, Arash tillägger:

"De har en förståelse och insyn i vilka kompetenser och egenskaper företagen letar efter, och de kan matcha detta med rätt kandidater. Det innebär att du som söker jobb inte behöver söka mängder av jobb som din profil ändå inte matchar med - bemanningsbolagen gör matchningen åt dig!" 

TYDLIGA MÅLSÄTTNINGAR BLEV VÄGEN FRAMÅT

Genom hårt arbete och tydliga mål har Arash byggt upp sin karriär på NASDAQ. Från trainee-programmet, till sin första tjänst som analytiker, vidare till att axla rollen som senior testanalytiker, hela vägen upp till att idag vara Head of System Operations för Nasdaq nordiska marknad. En del av Arashs framgångskoncept menar han är att han jobbar aktivt med målsättningar. Korta och långsiktiga mål ger dig något att sträva efter, menar Arash.

Arash Mortazavi lyckades (trots motgångar!) få sitt drömjobb och vänder sina avslutande ord till den jobbsökande:

"Jag trivs fantastiskt bra idag. Den tuffa vägen hit har definitivt varit värd all möda. En sak som jag alltid försökte påminna mig om när det var som tuffast under jobbsökandet var att om du vet att du är bra på någonting så kommer du att lyckas. Ge aldrig upp, fortsätt kämpa och till slut kommer saker och ting att falla på plats, även om vägen dit inte alltid blir som du hade föreställt dig. Du kommer att få ditt drömjobb en dag, om du kämpar tillräckligt hårt för det."

Tipsa en vän!