En arbetsplats fylld av positiv energi

Rekrytera personal

Goda möjligheter till utveckling, stark gemenskap eller lyxiga fredagsfikor - hur väl vi trivs på jobbet beror på många olika faktorer. Här följer några tips på hur du som chef med enkla medel kan göra er arbetsplats ännu lite trivsammare.

Bild

Sociala sammanhang! Arbetsplatsen är mycket mer välkomnande när medarbetarna känner varandra, åtminstone lite. Bjud dina kollegor på lunch någon gång då och då, uppmuntra till att ta kaffepauser eller köp in ett pingisbord till arbetsplatsen som en investering på dina medarbetares gemenskap. Eller varför inte riva ner kontorsväggarna för att göra arbetsplatsen mer öppen och social?

Inred med gröna kontorsväxter. Tro det eller ej men växter kan ge en arbetsplats både personlighet och fungera som ett rogivande och välkomnande inslag. Ett ombonat kontor signalerar att ni som arbetsgivare bryr er om era anställda och deras välbefinnande. Vissa studier tyder dessutom på att växter hjälper människor att fokusera och koncentrera sig på sitt arbete - vilket leder till högre produktivitet.

Erbjud tilltugg. Många kontor erbjuder kaffe till sina anställda, men varför inte unna dina medarbetare lite vardagslyx på det? Frukt, grönsaker, nötter och smoothies är några exempel på mellanmål som ger bra energi, vilket förbättrar både humör och produktivitet. Dina medarbetare kommer definitivt att se och uppskatta det som en extra förmån.

Lyssna på musik tillsammans. Bakgrundsmusik med måttlig volym (!) sägs förbättra koncentrationen. Det finns ingen självklar typ av musik som fungerar bättre än andra, men uppskattas musiken kan den påverka humöret positivt. Gör gemensamma spellistor eller låt ansvaret för musiken gå mellan de anställda varje dag (beroende på hur ofta ni vill lyssna på musik), så att alla blir nöjda.

Läs mer om hur ni bygger gemenskap på arbetsplatsen här

 

kontakta oss

Vill ni komma i kontakt med oss på Academic Work? Kanske är ni i behov av personal eller så vill ni bara höra mer om oss som företag. Använd formuläret här nedan eller ring oss på 020-37 38 40 så hjälper vi er.

Genom att fylla i formuläret godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter och att vi vidare får kommunicera med dig genom riktade epostutskick och inbjudningar till relevanta sammankomster. För mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter, läs vår Privacy Policy

Tipsa en vän!