Exemplarisk nyanställd

I karriären

Att vara ny på jobbet brukar vara spännande och lite nervöst. Du har ju mycket att lära dig, nya kollegor att lära känna och mycket information att smälta. Dessutom vill du ju göra ett gott intryck – men hur gör du det? Vi har tipsen som gör dig till en exemplarisk nyanställd!

Bild

Rätt mindset: Alla är nya någon gång

Den första tiden på nya jobbet vill du visa framfötterna. Vara på plats först och gå sist – och helst ställa så lite frågor som möjligt. Skippa det tankesättet. Alla varit nya någon gång och att ställa frågor är bra, du lär dig snabbare och dessutom kommer du nog också närmare kollegorna.

Vad förväntas av dig?

Kanske är du rädd för att ställa en ”dum” fråga? Detta hänger ofta ihop med att inte känna till förväntningarna som ligger på en. Om du är osäker på vad som förväntas av dig, så måste du be din chef reda ut detta för dig. Är det viktigt för dig kan du givetvis berätta att du frågar eftersom du vill göra ett så bra jobb som möjligt.

Anteckna!

Att anteckna när du är ny på en arbetsplats kan vara väldigt fördelaktigt för dig som inte vill fråga för mycket. Dessutom så slipper du fråga 2 gånger om sådant som är ganska grundläggande – det sparar då både din och kollegornas tid.

”Ta egna initiativ”

Egna initiativ brukar uppskattas. Men självklart ska du bara ta dig an det du känner att du faktiskt klarar av. Om du är osäker – undersök saken själv först, be om hjälp i nästa steg.

Det är modigt att utmana sig själv!

Slutligen, och vi kan inte betona detta nog, att utmana dig själv är både modigt och utvecklande. Precis som att det ibland är utmanande att ta egna initiativ, så är det även utmanande att be om hjälp. Och om du får hjälpen du behöver – glöm inte att tacka!

 

Lediga jobb

Just nu har vi över 1000 lediga jobb. Spana in våra lediga jobb eller skapa ett konto hos oss och få jobbtips direkt i mailen - helt enligt dina önskemål.

  • Stockholm Heltid 22 timmar sedan
  • Stockholm Deltid 22 timmar sedan
  • Uppsala Heltid 22 timmar sedan
  • Malmö Heltid 22 timmar sedan
  • Stockholm Heltid 1 dag sedan

Tipsa en vän!