Omväxling är bara förnamnet på Fitness24Seven

I karriären

Tjänsten som Site Resposible (anläggningsansvarig) på Fitness24Seven har legat aktiv på Academicwork.se i flera år. Du som är uppmärksam har redan noterat att det inte handlar om att tjänsten inte blivit tillsatt utan att antalet Fitness-anläggningar fullkomligt exploderat de senaste åren och behovet av personal har givetvis följt samma trend.

Bild

Det finns nästan 200 Fitness24Seven anläggningar i Norden, några större än andra. På varje anläggning jobbar minst en anläggningsansvarig, antingen heltid, deltid eller extra. Tjänsten som anläggningsansvarig beskrivs av Sofie Nilsson, Area Manager på Fitness24Seven, som den absolut viktigaste på hela företaget. En anläggning klarar sig nämligen inte utan en anläggningsansvarig. Sofie berättar att du som anläggningsansvarig axlar ett stort ansvar:

”På vissa anläggningar är man bara en person på plats, då är man ansvarig för precis allt på plats. Det är verkligen en större roll än vad man kan tro”

Beroende på om du som anläggningsansvarig jobbar ensam eller inte, jobbar heltid eller deltid - i norr eller i söder, ser arbetsdagarna minst sagt olika ut. Men vissa arbetsuppgifter är såklart återkommande - receptionen ska bemannas, medlemskap tecknas, beställningar läggas, kosttillskott och tillbehör inventeras, maskiner städas och servas. Listan kan göras lång och rollen som anläggningsansvarig bjuder på omväxling. Madelene Brorson berättar att hon innan hon tog rollen som anläggningsansvarig varit nyfiken på att jobba i reception men varit rädd att arbetet skulle vara för monotont:

”Jag är inte så mycket för att bara sitta bakom en dator, jag gillar att få göra lite annat också. Det hade jag en föreställning om att Fitness kunde ge mig, och så var det ju också.”

Daniel Johansson

Daniel jobbar deltid som anläggningsansvarig med placering i Boden. Han är även behovspersonal och täcker upp vid behov på orter runt omkring. Daniel har ett stort intresse för träning och fastnade för möjligheten att få jobba i branschen.

Madelene Brorson

Madelene jobbar som anläggningsansvarig på heltid med placering i Stockholm. Hon är så kallad extraanställd vilket innebär att hon beroende på belastning hjälper till på flera anläggningar. Madelene gillar upplägget eftersom det innebär mycket variation och möjlighet att träffa alla kollegor i regionen.

Nyfiken på att jobba på Fitness?

Fitness24Seven är Sveriges absolut snabbast växande gymkedja och riktar sig till dig som tycker att träning inte skall kosta en förmögenhet. Vi på Academic Work har sedan flera år tillbaka hjälp Fitness rekrytera nya medarbetare. Just nu har vi över 30 lediga tjänster på Fitness - ta en titt om det finns några tjänster som passar dig!

Att städning ingår i rollen som anläggningsansvarig verkar inte vara något som bekymrar varken Daniel eller Madelene. Istället lägger de fokus vid ett intresse som verkar djupt rotat i kulturen: service. Madelene berättar att hon brinner för att få hjälpa sina medlemmar och bidra med det lilla extra. Daniel Johansson berättar att det är kollegorna och framförallt medlemmarna som gör att han tycker det är så roligt att gå till jobbet. Både Madelene och Daniel pratar mycket om sina kollegor och hur bra samarbetet mellan anläggningarna fungerar. Daniel som jobbar i Boden har minst fyra mil till nästa anläggning men pratar, mailar och sms:ar med sina kollegor på anläggningarna dagligen, det är svårt att tro att han jobbar som ensam ansvarig på sin anläggning.

Det är inte enbart mellan anläggningarna man utbyter erfarenheter – som anläggningsansvarig har du också daglig kontakt med kontoret. På månadsmöten tas synpunkter, tankar och funderingar upp. Daniel är positivt överraskad hur väl hans egna och hans kollegors åsikter lyfts fram:

”Jag är extremt imponerad över hur man lyfter allas ord på det sätt man gör. Att det jag säger till min chef tas vidare, det är verkligen superkul att det man säger tas på allvar."

Madelene säger också:

”Jag tror att alla känner sig delaktiga i utvecklingen av företaget”

Utbildning är något som premieras på Fitness. Sofie berättar om Fitness Academy, ett utbildningsprogram alla på anläggningarna får gå. Academy erbjuder utbildning i allt ifrån brand och HLR till försäljning och kundservice. För många är Fitness en av de första arbetsgivarna och alla utbildningar ska självklart vara nyttiga i den roll du har men de är också framtagna för att ”se bra ut på Cv:t” inför nästa jobb. Daniel uppskattar initiativet:

”Det är kul att känna att bolaget lägger ner tid och pengar för att jag ska utvecklas.”

Både Madelene och Daniel ser en framtid på Fitness. De båda nämner roller inom organisationen de skulle vilja gå vidare till och refererar till personer i sin närhet som gjort inspirerande resor inom företaget. Sofie bekräftar det som går att ana: efterfrågan att gå vidare inom organisationen är stor och det är något man försöker ta tillvara på så gott man kan. Mycket tyder på att Fitness expansiva resa bara har börjat. 

 

lediga jobb på Fitness24Seven

Tipsa en vän!