Höga krav triggade tävlingsmänniskan i mig

I karriären

Jag hade anställningsintervjuer för säljarjobb på två olika bemanningsföretag i Örebro. Jag hade jobbat med produktförsäljning några år och sen startat eget. Efter ett par år som egenföretagare kände både jag och min familj att för många av dagens timmar gick åt till jobbet. Så nu var jag ute efter ett nytt jobb som anställd.

Bild

Gabriel Sauma började sin karriär som Account Manager på Academic Work, läs hans berättelse om hur det gick till och hur det kändes den där första tiden på jobbet.

"Den första intervjun var på förmiddagen. Jag fick ett bra intryck, absolut. Villkoren var bra, rekryteraren pratade mycket om resultatet och hur bra det gick för det bemanningsföretaget. Men sen fick jag en rundvandring i lokalerna och blev lite skrämd av hur tyst det var. På säljavdelningen hade jag kunnat tappa en penna så att det hördes. 

På eftermiddagen var jag på Academic Work. Jäklar, vilken skillnad! Känslan när jag klev in på Örebrokontoret är svår att beskriva, men den gav mig energi. Vi gick en rundvandring och alla hälsade på mig, önskade lycka till och verkade bara så otroligt glada. Under intervjun pratade rekryteraren mycket om kulturen och karriärmöjligheter. Det skulle ställas höga krav på mig och det triggade tävlingsmänniskan i mig. Jag gick vidare till steg två och tre och där connectade jag verkligen med min blivande chef. Ingen tvekan – jag ville ha jobbet på Academic Work till 100%. Som tur var lyckades jag förmedla det!

 

Jag vet att Academic Work tar in de bästa, de med mest ambition och vilja. Vad du gjort tidigare spelar inte så stor roll – dina egenskaper och vart du vill betyder så mycket mer.

Första halvåret var extremt kul, men också tufft. Jag trodde att jag hade hyfsat bra koll på försäljning efter mina år som säljare, men jag fick verkligen lära mig en hel process från början igen. I tidigare jobb hade jag lärt mig produkten och sen sålt den. Här var jag tvungen att förstå kundens verksamhet, ge kunden ett syfte med att träffa mig, göra ett proffsigt möte, förstå kundens behov och få kunden att committa till affären. När jag väl hade lyckats med det var nästa utmaning att få leveransorganisationen att förstå allt det jag förstått om kunden. Annars riskerade hela affären att falla på grund av min otydlighet! 

Jag vet att Academic Work tar in de bästa, de med mest ambition och vilja. Vad du gjort tidigare spelar inte så stor roll – dina egenskaper och vart du vill betyder så mycket mer. Och helt ärligt – när du kommer in här kommer ingen bry sig om vad du lyckats med tidigare. Det är vad du gör från och med nu som räknas! Å andra sidan är det du och ingen annan som sätter gränserna för hur långt du vill gå."

Tipsa en vän!