Hur lyfter jag mina personliga egenskaper under en intervju?

Söka jobb

De flesta brukar vara nervösa inför en arbetsintervju, och det är inget konstigt med det. Du vill ju att rekryteraren ska se och förstå dina allra bästa sidor för att du ska kunna landa det där spännande jobbet du så gärna vill ha. Men hur gör du för att lyckas?

Bild


För det första, att du blir kallad på intervju är ett starkt bevis på att rekryteraren tror på dig. Så, bra jobbat! Alla intervjuer är lite olika uppbyggda, men det finns en del frågor som alltid återkommer och det är frågor kring dina personliga egenskaper.

frågor om personliga egenskaper

Det är vanligt att kandidater under intervjun lyfter de egenskaper som annonsen efterfrågar, men sedan glömmer att förbereda konkreta exempel för att föra dem tydliga för rekryteraren. Egenskaperna blir då lätt tomma ord och lyfter inte fram hur dina personliga egenskaper har visats sig i olika situationer.

Precis som i det personliga brevet gör du allra bäst i att skala bort alla klyschor och visa på konkreta situationer där dina styrkor, i form av personliga egenskaper, har kommit till användning. Det är alltså inte någon raketforskning det handlar om utan knepet är att koppla dina styrkor till specifika exempel.  


Ge konkreta exempel på dina egenskaper

Du har blivit kallad till en intervju för en tjänst som i annonsen uttrycker att de letar efter en person som är utåtriktad, prestigelös och ordningssam. Intervjun är framme vid delen om dina personliga egenskaper och givetvis har du laddat med konkreta situationer som beskriver dina personliga egenskaper. Då skulle det kunna låta såhär:

Utåtriktad

”Jag har arbetat i butik där jag dagligen tog emot kunder med fokus på att ge dem så bra service som bara möjligt. Jag trivdes otroligt bra i mötet med kunden vilket visade sig eftersom jag fick många stamkunder som efterfrågade just min hjälp. ”

Prestigelös
”Jag har arbetat som kontorsassistent och då hade jag väldigt varierade arbetsuppgifter. Ena dagen tömde jag diskmaskiner och nästa dag tog jag emot besökare i receptionen. Jag gillade variationen i uppgifterna och för mig spelar uppgifterna i sig mindre roll, viktigaste var att finnas tillgänglig och hjälpa till där det behövdes som mest för våra kunder och mina kollegor."

Ordningsam
"Jag arbetade som ekonomiassistent under en sommar. Det var viktigt att alla rapporter stämde så att siffror hamnade på rätt plats och det ställde höga krav på att jag skapade bra struktur i mitt arbete. ”

De tre egenskaperna ovan är bara exempel och de är dessutom egenskaper som många av de arbetssökande till tjänsten kommer att framhålla. Men det är först när du ger konkreta exempel från dina erfarenheter som de på riktigt blir dina egenskaper. Rekryteraren får en bättre förståelse för vem du är och kan tydligt förstå varför du passar för den lediga tjänsten.

Sammanfattningsvis blir tipset inför en intervju alltså att tänka: Vilka är mina styrkor och hur har dessa kommit till användning i en viss situation?

Tipsa en vän!