Söka jobb

"Det är inget 100-meters lopp, det är ett maraton"

Academic Work Gävle har på mindre än två år gått från en anställd, Christoffer Hjalmarsson, till en styrka på inte mindre än tio personer. Kontorsutrymmet på 30 kvm där Christoffer började sin resa är ett minne blott, och i takt med att teamet växer ur sitt nuvarande kontor är planeringen för flytt till ännu större lokaler i full gång.

Christoffer gjorde sin första dag som Account Manager på Academic Work för snart 4 år sedan och fick då chansen att starta upp ett helt nytt kontor i Gävle. Sedan dess har kontoret växt och han har fått sällskap av sju nya kollegor. Men resan har bara börjat. Christoffer ser tillväxtpotentialen i Gävleregionen och Academic Work Gävle söker därför ännu fler Account Managers till sitt kontor.

Mer om rollen som Account Manager

”Nu söker vi 1 ny Account Manager, för sanningen är - vi måste bli fler för att kunna växa så mycket som vi önskar och inte minst för att kunna tillgodose regionens kundbehov, det finns fortfarande mycket outforskad mark.”

Christoffer tror att rollen som Account Manager passar alla så länge du är driven och vågar våga! Just mod har varit A och O för Christoffer som refererar till att han som säljare ju måste våga lyfta luren, för nästa potentiella kund, även när han fått nej från kunden innan. För att lyckas i rollen är det viktigt att inte ge upp, menar han.

”När jag började var en av de första sakerna min Team Manager sa: 'Det här är inget 100-meters lopp, det är ett maraton.' Efter 6 månader frågade han hur långt jag trodde jag hade kommit – halva gissade jag, i själva verket var jag bara på startsträckan. När du har byggt upp din kundstock handlar det mer om att bibehålla relationer och bli ännu bättre på att lösa kundens behov.”

Som många andra Account Managers jobbar Christoffer mot mål, därför är också en del av lönen resultatbaserad. Att jobba mot mål ger honom ett kvitto på det han åstadkommit, vilket han får tillbaka i form av lön och mer ansvar. Det beskriver han som bland det bästa med rollen! När det kommer till resultat poängterar han trots allt att det är viktigt att kolla på helheten och inte stirra sig blind på en dålig månad, för sådana existerar enligt Christoffer för alla.

”Nyckeln ligger i att titta på helheten och inte stirra sig blind på ett isolerat resultat. Och behöver du stöttning för att nå dit du vill nå så får du all hjälp du bara kan tänka dig från mer seniora kollegor och säljcoacher.”

Det är förändringsbenägenheten i verksamheten som skiljer rollen som Account Manager på just Academic Work från liknande roller på andra företag. Christoffer betonar också att han och hans kollegor fått stort förtroende, vilket han tror är anledningen till att de lyckats så bra i regionen.

”Vi har fått ett otroligt förtroende från chefer och ledning, men det kommer också mycket ansvar som att ex. göra de där samtalen varje dag. För att trivas i rollen i Gävle måste du gilla att ta ansvar för sin egen arbetsinsats. Rollen är på så sätt ganska lik rollen som egenföretagare – du får inte bara möjligheten att forma din roll utan också chansen att vara med och bygga upp något stort.”

Gör testen och sök rollen som Account Manager i Gävle! Första steget i rekryteringsprocessen är ett drivkraftsstest – för vi bryr oss inte om ditt CV. Vi tror precis som Christoffer att alla kan ha det i sig, bara viljan till att lyckas vinna loppet finns.

Till testerna för rollen som Account Manager

Har du frågor om rollen som Account Manager?

Maila oss så ska vi försöka hjälpa dig vidare


Nyfiken och vill veta mer om rollen?

Om Academic Work och rollen som Account Manager

Tipsa en vän!