Söka jobb

Upptäck din passion och hitta rätt i karriären

Att hitta ett jobb där du kan förena din kompetens med din verkliga passion låter som en kliché - vi vet. ”Följ ditt hjärta” är någonting vi ofta får höra, men hur tar du reda på vad du verkligen vill? I den här artikeln samlar vi allt du behöver veta för att hitta rätt!

Börja från början

Har du svårt att upptäcka vad du brinner för? Ingen fara! Vi har listat några steg som gör det enklare för dig att hitta rätt, och vi rekommenderar att du tar ett steg i taget. Börja med att leta fram penna och papper. Skriv ner och besvara frågor såsom ”Vad tycker du om att göra, oavsett hur du mår?”, ”Vad är du bra på?” och ”Vad får tiden att gå?”. Skriv även ner vad du inte tycker om att göra, vi vill inte att dessa saker ska inkräkta på din må bra-lista.

6 steg för att landa ditt drömjobb

Gör aktiva karriärval

Nu är det dags att fundera kring vad som driver dig framåt och hur du vill att din karriär ska se ut. Enligt vår egen undersökning, Young Professional Attraction Index (YPAI), är det tydligt att CSR får allt större betydelse vid valet av arbetsgivare. Vad är viktigast för dig? När du väl har skrivit ner och har svaren framför dig blir bilden förhoppningsvis tydligare. Nästa steg är att skapa en jobbevakning och leta efter arbetsgivare som lever upp till dina förväntningar. För att summera – låt din passion och jobbevakning leda dig till ditt nästa jobb!

Skapa en jobbevakning

Vet du redan vad du vill? Perfekt! Sök nästa jobb här och kickstarta karriären redan idag.

Lediga jobb

Jobbsökande? Såhär ska du göra

Söker du jobb? I den här artikeln guidar vi dig genom varje steg, från att hitta till att söka jobbet. Läs mer och hitta rätt jobb redan idag!

Läs mer

6 steg för att landa ditt drömjobb

Att hitta ditt drömjobb kan verka svårt – men det behöver det inte vara. Med rätt förberedelser och fokus kan du få det att hända!

Till artikeln

Jobba smartare – enklare än du tror

Vill du lära dig jobba mer smart och effektivt? Ta del av experten och minnesmästaren Mattias Ribbings bästa tips och lärdomar.

Lär dig jobba smart
Tipsa en vän!