Kandidaten har många jobb på gång – hur hanterar du det?

Rekrytera personal

Om du någon gång har varit inblandad i en rekryteringsprocess hos ditt företag är du nog medveten om att många kandidater söker fler än ett jobb åt gången, och att många också kan vara aktuella i andra rekryteringsprocesser. För att få koll på dina tidsramar är det därför alltid klokt att fråga dina kandidater om de har andra jobb på gång och när de i så fall väntar svar från andra arbetsgivare. Men vad kan du sedan göra för att minska risken för att förlora en riktig toppkandidat?

Bild

Visa varför tjänsten är intressant

Försök ställa frågor som leder till ökad insikt hos kandidaten. Till exempel ”Vad kommer att väga tyngst i ditt val av arbetsgivare?” eller ”Vilka långsiktiga mål har du med din framtida anställning?”. Svaren på dessa frågor kan ofta bemötas med information om tjänsten eller organisationen som är svåra att förmedla i annonsen på grund av utrymmesbrist. På så sätt kan tjänsten bli mer intressant för kandidaten.

Känns det rätt – låt kandidaten veta det

Fråga alltid kandidaten om vad hon eller han värdesätter hos en framtida arbetsgivare. Var förberedd att visa vad just ni har för erbjudande – varför vill hon eller hand jobba hos er? Lyft fram både mjuka och hårda värden. Avsluta alltid med en positiv och personlig känsla, bjud på dig själv och passa på att sälja in just din arbetsplats till kandidaten. Känns det rätt – låt kandidaten veta det och var snabba i ert beslut! Om det är rätt kandidat så kommer hon eller han att välja tjänsten hos er!

En öppen dialog är A och O

Satsa på att hålla en öppen dialog med högt i tak, så att kandidaten vågar ta en diskussion ifall ett erbjudande skulle komma från annat håll. Försök också att inte låta tider för intervjuer och besked dröja för länge. Även om kandidaten helst vill ha tjänsten hos er är det inte helt enkelt att våga tacka nej till andra erbjudanden och riskera att bli utan jobb för tillfället.

Tipsa en vän!