I karriären

Account Manager en av de mest utvecklande rollerna på Academic Work

Det finns många myter och fördomar om säljare. Att de alla skulle vara stöpta i samma form är långt ifrån sanningen, åtminstone på Academic Work. Vi har allt ifrån tidigare ekonomer, telefonförsäljare och teamchefer som tagit sig an rollen som Account Manager. Det de har gemensamt är att de alla har en stark vilja att fortsätta utvecklas. Möt två av våra medarbetare som började som Account Managers och idag vuxit i deras roller och tagit olika vägar inom organisationen.

Varför jobba med försäljning på Academic Work?

Frågar du vad det var som fick våra nuvarande Account Managers att söka sig till Academic Work lär du få liknande svar. Det var företagskulturen och ryktet om Academic Works säljkultur som lockade. Ofta har de fått en bild av Academic Work som ett spännande företag där du verkligen får möjlighet att utvecklas som individ och som försäljare. Men stämmer det? Ta del av Gabriels och Pers karriärresor nedan.

Från Account Manager till Branch Manager

Någon som haft en brant utvecklingskurva är en av Academic Works kontorschefer, Per Blad. Han startade sin resa på Academic Work som Account Manager för 8 år sedan. Det tog inte lång tid innan han tog steget till att bli Team Manager för Örebros säljteam. Därefter väntade rollen som Sales Process Specialist. Idag är han kontorschef över hela 3 kontor: Örebro, Karlstad och Borlänge.

Från Account Manager till Sales Process Specialist

En annan imponerande gestalt är Gabriel Sauma, Sales Process Specialist på Academic Work. Han arbetar med att vidareutveckla säljprocessen tillsammans med de andra kontoren i Sverige. Innan han klev in i sin roll var han Account Manager, för att sedan bli Sales Coach och kort därefter Team Manager.

Per Blad och Gabriel Sauma är två bra exempel på vad vårt arbetstgivarlöfte "We reward ambition" innebär för oss på Academic Work. Vi vill ge dig alla verktygen för att fortsätta utvecklas antingen i nuvarande roll eller inom företaget, varav ett sätt är Career steps. Du sätter själv gränserna för hur långt du vill nå!

Vad innebär det att jobba som Account Manager?

Som Account Manager arbetar du aktivt med att söka upp nya företag samt bygga relation med såväl nya som befintliga partners med förhoppning om att du ska kunna hjälpa dem fortsätta växa och nå sina affärsmål. För det behövs rätt person på rätt plats. Vilket är precis det du som Account Manager hjälper dem med!

Hur ser första tiden som Account Manager ut på Academic Work?

Alla nya Account Managers startar sin resa med en gedigen introduktion på 4 veckor. Den första veckan spenderar du på det kontor du rekryterats till för att studera och lära känna Academic Work som arbetsgivare, såväl som dina arbetsuppgifter och nya kollegor. Därefter väntar 2 veckors introduktion i Stockholm tillsammans med alla nya Account Managers på Academic Work. Introduktionen avslutas sedan med säsongens kick-off. Väl tillbaka på kontoret igen väntar vidareutbildning och kompetensutveckling under hela första halvåret.

På Academic Work har vi som sagt en blandad skara Account Managers. Mycket eftersom vi värderar potential högre än meritlistan. Därför är introduktionen till för att ge en mjukstart och möjlighet till att ta emot personer som ännu inte vågat ta steget in i en säljorganisation. Det öppnar upp för dig som aldrig jobbat inom försäljning men är nyfiken på det, likväl som dig med en gedigen säljbakgrund men inte känner till branschen eller vårt arbetssätt.

Skriven av: Michelle di Zazzo Hellman, Talent Acqusition Manager på Academic Work Örebro

Skaffa ett utvecklande jobb – bli Account Manager!

Oavsett vem du är eller vad du kommer ifrån, vill vi på Academic Work vara din språngbräda och ge dig rätt verktyg för att utvecklas både personligen och i din försäljning. Vill du växa som person och komma långt inom försäljning, är Academic Work platsen du vill vara på. Läs gärna mer om vårt kompetensutvecklingsprogram för säljare, Career steps.

Nu söker vi fler Account Managers till våra kontor. Hur högt vill du nå?

Bli Account Manager på Academic Work
Tipsa en vän!