I karriären

Möt instajobbaren Karol!

Hur är det att vara instajobbare? Vi tog en pratstund med studenten Karol MIchalski för att få inblick i hur vardagen som instajobbare kan se ut.

Hej Karol,

Du läser en master inom global hälsa vid Uppsala Universitet och har varit instajobbare sedan november 2017.

Varför valde du att bli instajobbare?

Jag hade en vän som började jobba på AW Instajobs och berättade om alla fördelar med att vara instajobbare. Jag lockades av flexibiliteten och att man kunde testa på massa olika jobb på olika arbetsplatser. Det verkade också så okomplicerat att bli instajobbare, vilket det även var. Du skickar bara in en ansökan och behöver inte ens ett CV. Efter en dag blev jag uppringd för en kort intervju och blev direkt inbokad på onboarding – en träff där nya instajobbare får lära sig hur allt fungerar. Efter 2 veckor vad jag redo att börja jobba. Svårare än så var det inte!

Har du haft andra typer av extrajobb tidigare?

Jag har faktiskt ett till extrajobb just nu på ett byggföretag där jag får jobba när jag vill och kan. Men jag har aldrig haft ett extrajobb där jag varit bunden till att jobba ett visst antal timmar i veckan eller vissa tider. Det skulle inte var möjligt för mig som student. Vissa veckor kan man jobba mycket, andra knapp någonting, till exempel under tentaveckor.

Vilka typer av instajobb har du tagit?

Jag har tagit alla möjliga jobb som finns i appen och har redan kommit upp i 75 arbetspass. För det mesta är det serveringsjobb och lager. Jag har också hittat en uppdragsgivare som jag gärna återkommer till, som har riktigt roliga arbetsuppgifter och där jag fått en väldigt bra relation med uppdragsgivaren. Men som sagt, jag har verkligen tagit en massa olika jobb och det är också det som gör det så roligt att vara instajobbare.

Vilket har varit ditt roligaste instajobb?

Då måste jag säga bartender! Eller bartender och bartender, jag har stått i baren på företagsevent och serverat dryck. Det handlar inte om att blanda drinkar utan bara att hälla upp dryck i glas. Ett väldigt simpelt jobb alltså, men som är väldigt roligt och trevligt!

På ett normalt 8-17-jobb har man ju ofta kollegor som man träffar dag efter dag. Kan det inte kännas ensamt att vara instajobbare?

Nej, det har inte varit ensamt någon gång faktiskt. När man kommer in till ett jobb är alla välkomnande och trevliga, och man känner sig som en del av teamet fast att man aldrig träffat dem förut. De vet att du är där för första gången och har förståelse för att man inte kan saker, att man är ny på jobbet. De är alltid väldigt hjälpsamma!

Vad är det bästa med att vara instajobbare?

Variationen! Man är inte på samma arbetsplats hela tiden utan byter omgivning och arbetsuppgifter. Du knyter också massa kontakter och får ett stort nätverk som är väldigt bra att ha inför framtiden

Om Karol Michalski

Bor: Stockholm
Skola: Uppsala Universitet
Utbildning: Master inom global hälsa
Antal instajobb: 75

Flexibelt extrajobb hos AW Instajobs

Är du student på universitet och högskola i Stockholm, Uppsala, Malmö, Lund, Göteborg, Örebro eller Karlstad och vill ha ett flexibelt extrajobb och bred arbetslivserfarenhet? Bli instajobbare och hoppa in på extrajobb när det passar dig.

Bli Instajobbare
Tipsa en vän!