I karriären

Möt instajobbaren Patricia

Hur är det att vara instajobbare? Vi tog en pratstund med studenten Patricia Hämäläinen för att få inblick i hur vardagen som instajobbare kan se ut.

Hej Patricia,

Du läser Medie- och kommunikationsprogrammet med inriktning Kommunikatör i Gävle och har varit instajobbare i snart ett år.

Varför valde du att bli instajobbare?

Jag såg en annons angående extrajobb för studenter på nätet och jag var just då ute efter ett extrajobb som var flexibelt och händelserikt. Det blev liksom perfekt att kombinera med mina studier.

Har du haft andra typer av extrajobb tidigare?

Jag har jobbat lite som butiksbiträde och gymnastiklärare innan. Det var minst tre schemalagda pass i veckan och väldigt strikt. I kombination med heltidsstudier var det nästintill omöjligt att fortsätta.

Vilka typer av instajobb har du tagit?

Jag började med att söka inom alla olika jobbkategorier förutom inom skola. Det jag sökt mest till är kontor, service, butik och event. Efter att ha provat många olika instajobb vet jag nu vilka jobb jag verkligen trivs med. Jag har mina favoriter!

På ett vanligt 8-17-jobb träffar man ju sina kollegor var och varannan dag. Kan det inte kännas ensamt att vara instajobbare?

Nej inte alls! Jag är väldigt social av mig så jag älskar att träffa nya människor och knyta nya kontakter. Man träffar dessutom några instajobskollegor när man är ute på olika uppdrag, så man är oftast inte den enda instajobbaren på plats. Och även på de olika företagen är alla väldigt välkomnande och har förståelse för att man är ny. Man känner sig till slut som en i gänget!

Vad är det bästa med att vara instajobbare?

Det bästa är flexibiliteten såklart. Det ställs inga krav på att jag måste jobba ett visst antal timmar. Jag kan välja när jag vill jobba och när jag vill ta lite ledigt. Som student är det väldigt svårt att kombinera ett strikt jobbschema och ett skolschema. Vissa veckor jobbar jag för fullt, vissa ingenting. Jag har även fått lära mig massor från olika arbetsplatser och arbetsuppgifter.

Om Patricia Hämäläinen

Bor: Uppsala Skola: Högskolan i Gävle
Utbildning: Medie- och kommunikationsvetenskap
Antal instajobb: 85

Flexibelt extrajobb hos AW Instajobs

Är du student på universitet och högskola i Stockholm, Uppsala, Malmö, Lund, Göteborg, Örebro, Karlstad, Linköping eller Norrköping och vill ha ett flexibelt extrajobb och bred arbetslivserfarenhet? Bli instajobbare och hoppa in på extrajobb när det passar dig.

Bli instajobbare
Tipsa en vän!