I karriären

"Jag har aldrig haft söndagsångest”

Jimmy Söderström växte upp i Gävle och inledde sin säljkarriär med att sälja jeans. Som 19-åring flyttade han till Stockholm och fick jobbet som Account Manager via en en innebandyhall. Idag, 12 år senare, är Jimmy Söderström Head of Sales på Academic Work. Här berättar han varför han älskar sitt jobb, om Academic Works framgångsrecept och vad "We reward ambition" faktiskt innebär.

Starta din säljkarriär som Account Manager

Den dagliga kontakten med människor var det som lockade Jimmy till säljyrket. Efter ett tips från en vän till familjen flyttade han som 19-åring från Örebro för att jobba som juniorsäljare på Cederroth i Stockholm:

– Under tiden jag jobbade där fick en av mina barndomsvänner jobb på Academic Work. Då var bolaget fortfarande litet och höll till i en barack vid Kungliga Tekniska Högskolan. Vi spelade innebandy tillsammans. Det var också där jag lärde känna Academic Works grundare. Sedan fick jag frågan om jag inte ville börja jobba hos dem som Account Manager. Nu har jag varit här i mer än 12 år, säger Jimmy och fortsätter:

– Jag har roligt på jobbet och fått många vänner här. Vi människor tillbringar mycket tid på våra arbetsplatser. För mig har det därför aldrig varit något alternativ att gå till ett arbete bara för att ”jobba av dagen”. Jag har aldrig haft söndagsångest till exempel. Academic Works kultur innebär att du gör allt för kunden och det är något jag brinner för. Många företag pratar om att kulturen sitter i väggarna. På Academic Work lever kulturen i människorna. Vi skapar kulturen varje dag och alla är lika viktiga, det tilltalar mig enormt mycket. Men du måste ha ett privatliv också – de kvällar jag är hemma vill jag hålla fria från jobbet.

Academic Work har tagit marknadsandelar 25 kvartal på raken och haft nöjdast kunder i branschen 9 år i rad. Vad är framgångsreceptet?

– Allt börjar med engagerade medarbetare. Om du trivs och vill vara på ett företag kommer du också göra det lilla extra, gå den där extra milen för kunderna. Att vi har nöjda och engagerade medarbetare, nöjdast medarbetare för 3:e året i rad till och med, är hela grunden i vår kultur. Det ger också resultat.

Förra året omsatte Academic Work mer än 2 miljarder kronor enbart i Sverige. Nu är målet att dubbla omsättningen till år 2023. Ett utmanande men kittlande mål, menar Jimmy:

– Vi ska fortsätta utvecklas och växa som bolag, få in nya personer som tar oss framåt och vill vara här. Vi ska vara innovativa, leda utvecklingen och erbjuda nya tjänster och erbjudanden inom AW Family. Här är våra AWX-bolag Academy, Happo, Wyncode och Digitalent lysande exempel på lösningar vi erbjuder för olika typer av behov.

Varför söka rollen som Account Manager på Academic Work?

– Jag fick vara med på den otroligt häftiga resan från en omsättning på 200 miljoner kronor till 2 miljarder kronor. Det vi nu har framför oss, vårt mål att gå från 2 till 4 miljarder, är precis lika spännande. Börjar du på Academic Work idag kommer du in till ett företag med fantastiska förutsättningar. Du kommer inte bara vara med på resan, utan får även bidra till den. Om sälj är ditt kall, är jag övertygad om att vi är den bästa organisationen. Vi som till och med prisats för bästa säljorganisation!

Största utmaningarna i rollen som Account Manager?

– Vi rekryterar inte färdiga personer som går in och producerar från dag ett. Vi söker ambitiösa personer som vill utvecklas. Som Account Manager hos oss går du vårt utbildningsprogram Career steps, där du bygger upp din kompetens som säljare. Utöver det kan du även vidareutveckla dig till specialist eller utbilda dig inom ledarskap för att bli chef över ditt eget team som en del i din roll. Även säljare som varit här i 5-7 år har fortsatt mycket att lära och utvecklas inom – här finns alla möjligheter till det. Idag är rollen som säljare mycket mer komplex än när jag började.

Slutligen, vad innebär egentligen "We reward ambition"?

– Hire for attitude, train for skills har varit ett mantra här så länge jag kan minnas. Om du påvisar ambition ska vi belöna det. Det kan vara allt ifrån presenter, applåder eller en vinst på vår stora gala Awards, där vi bland annat hyllar årets säljare, säger Jimmy och lägger till:

– Vi kommer aldrig sluta fira framgångar!

Nyfiken på rollen som Account Manager, men har några frågor?

Maila oss vid frågor eller funderingar!

Vill du veta mer om rollen som Account Manager?

Mer om rollen som Account Manager på Academic Work

Tipsa en vän!