I karriären

"Här finns inga vassa armbågar"

Tidigare i år vann hon utmärkelsen "Årets rookie" och har bokstavligt talat redan stått på den stora scenen. Hon är målmedveten, nyfiken och bestämmer själv hur hon lägger upp dagarna. Möt Nishat Siddique, Academic Works nya stjärna på Account Manager-himlen.

Mer om rollen som Account Manager

När Nishat var färdig med sin utbildning inom industriell ekonomi ville hon ha ett jobb på heltid. Hon hade jobbat extra som studentinformatör under studietiden och syntes ofta på mässor för studenter. Något även Academic Work gjorde.

– Eftersom jag såg Academic Work så ofta blev det naturligt att söka mitt första heltidsjobb via dem. Jag gick på intervjuer hos några företag, men fastnade inte riktigt för något. Sedan blev jag tipsad om att söka jobb på just Academic Work för rollen som Account Manager. Jag kom på intervju och föll pladask när jag såg kontoret och fick träffa alla medarbetare. Jag kände hur hjärtat bultade för att det var så roligt, säger Nishat. Och bra går det. På Academic Works stora gala Awards tidigare i år blev du utsedd till Årets rookie*.

Vad är framgångsreceptet?

Ihärdighet och motivation. Academic Work har extremt duktiga medarbetare, så när jag tävlade om utmärkelsen hade jag fyra starka medtävlande. Är du grym på det du gör finns det ofta tre andra som är minst lika bra. Jag bröt ner allt till dagsmål, veckomål, månadsmål, halvårsmål. Jag praktiskt taget andades att bli "Årets rookie".

Academic Work talar om "We reward ambition". Vad betyder det för dig?

– Mottagandet jag fick på Awards när jag gick upp på scenen som "Årets rookie"… Jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig känslan som uppstod. Bara att vi har en sådan gala för alla våra heltidsanställda, att få gå upp framför 600 personer och ta emot ett pris från ledningsgruppen, är fantastiskt, säger Nishat och fortsätter:

– Att hårt jobb lönar sig har gjort att jag nu vill bli ännu bättre. Fördjupa mig ännu mer och komma till nästa steg i min karriär som Account Manager.

Du har varit här i 2 år nu. Hur har tiden hittills varit?

– Över förväntan! När jag tackade ja till jobbet visste jag inte riktigt vad det innebar. Vi har höga krav på oss, men med stora förväntningar kommer också resultat. Jag har härliga kollegor, träffar olika typer av personer hela tiden och lär mig någonting nytt varje dag. Under en dag kan jag träffa en VD, en lagerchef och en it-chef, säger Nishat och fortsätter:

– Ingen dag är den andra lik. Jag bestämmer själv över mina dagar och vilket tempo jag vill jobba i. Så länge jag vet vad jag ska göra och varför jag gör det, så styr jag i princip själv över hur jag ska göra det. När har det varit mest utmanande?

– Förra sommaren upplevde jag en rejäl motgång. Jag hade jobbat länge med en stor affär som jag snart skulle ro i hamn när jag plötsligt fick ett avslag. Allt jobb var förgäves och det bröt ner mig i ungefär 2 dagar. Sedan samlade jag mig, gick igenom hela händelseförloppet med min Team Manager och gick starkare ur det. Vi springer ofta på våra aktiviteter, men att få in affär och bearbeta en kund kan ta flera år. Ibland behöver vi stanna upp och ha is i magen.

Nishat menar att första året som Account Manager på många sätt kan vara det mest utmanande. Du ska bygga upp en egen kundstock, prospektera, ringa samtal, hitta kontaktpersoner, gå på möten och framför allt förvalta de som väl har blivit kunder.

– Men det är också det som är roligt, för du lär dig någonting nytt hela tiden, och har du drivet, motivationen och målmedveten finns det inga gränser. Det är bara att tuta och köra och inte tänka så mycket. Jag och mina kollegor drivs av samma saker och har mycket att prata om. Om jag har en dålig dag kan jag dela den med dem, för de förstår, säger Nishat innan hon avslutar:

– Om du har dragit in en affär delar vi den glädjen med dig. Det finns inga vassa armbågar här, utan vi unnar varandra all framgång. Vi vet vilket hårt jobb som krävs för att lyckas och det ska vi visa för varandra.

*Alla Account Managers som börjat hos Academic Work i Sverige under det senaste året tävlar om priset som "Årets rookie".

Intressant? Sök rollen!
Tipsa en vän!