I karriären

"Man uppskattas verkligen som instajobbare!"

Hur är det att vara instajobbare? Vi tog en pratstund med studenten Ebba Hansell för att få inblick i hur vardagen som instajobbare kan se ut.

Hej Ebba,

Du pluggar Modeskiss & illustration på distans via Textilhögskolan i Borås och har varit instajobbare sedan november 2018.

Varför valde du att bli instajobbare?

Jag hade sett några annonser från AW Instajobs och tog kontakt med dem strax innan sommaren förra året. Det verkade så himla bra att det var flexibelt, att jobben inte låg på fasta dagar varje vecka utan att jag kunde kombinera jobb med mina studier. Men sen fick jag ett konsultuppdrag över sommaren och la AW Instajobs lite på is. Men när jag stod utan jobb igen efter sommaren tog jag kontakt med dem igen, gick på en intervju och sen på introduktionen där man får lära sig hur AW Instajobs fungerar. Hela processen var väldigt smidig.

Har du haft andra typer av extrajobb tidigare?

Jag har jobbat en del som aupair men också på café, restaurang och i bar. Mest inom service helt enkelt. Men jag har aldrig haft något jobb där man får prova på så många olika saker och träffa så många människor och uppdragsgivare som jag får på AW Instajobs. Man knyter verkligen mycket kontakter!

Vilka typer av instajobb har du tagit?

Mitt första jobb var lite udda! Det var en inventering på en fabrik som gjorde bearnaisesås och min uppgift var att väga kryddor. Jag hade aldrig trott att jag skulle göra något sådant, men det var verkligen roligt att testa på och få inblick i den verksamheten. Nu har jag hittat några favoriter bland AW Instajobs kategorier och det är event, reception och butik. Men jag har testat lite allt möjligt annat också. Hittills har det blivit 30 arbetspass.

På ett vanligt 8-17-jobb träffar man ju sina kollegor var och varannan dag. Kan det inte kännas ensamt att vara instajobbare?

Jag har inte upplevt det faktiskt. Uppdragsgivarna är ju förberedda på att du kommer och alla är alltid väldigt välkomnande. Man uppskattas verkligen som instajobbare! Vid vissa uppdrag jobbar du dessutom tillsammans med andra instajobbare. Sen har vi också en Facebook-sida där vi kan kommunicera med varandra, planera samåkning till uppdrag till exempel. Och ibland bjuder någon in till AW. Så nej, jag har verkligen aldrig känt mig ensam.

Vad är det bästa med att vara instajobbare?

Att du får möjlighet att prova på många olika typer av jobb – jobb du förmodligen aldrig hade testat på annars. Dessutom träffar du många nya människor och kan knyta värdefulla kontakter.

Om Ebba Hansell

Bor: Stockholm

Skola: Högskolan i Borås, på distans

Utbildning: Modeskiss och illustration

Antal instajobb: 30

Flexibelt extrajobb hos AW Instajobs

Är du student på universitet och högskola i Stockholm, Uppsala, Malmö, Lund, Göteborg, Örebro eller Karlstad och vill ha ett flexibelt extrajobb och bred arbetslivserfarenhet? Bli instajobbare och hoppa in på extrajobb när det passar dig.

Bli Instajobbare
Tipsa en vän!