Låt misstagen leda till framgång

I karriären

Vi människor är logiska, analytiska, rationella och strategiska. Men vi är också irrationella, känslostyrda och tanklösa. Det är det som gör oss till människor och det är också därför vi begår misstag. Att vi gör misstag behöver inte alls vara något negativt – tvärtom: de kan ta oss långt!

Bild

VI LÄR OSS

Halkar du på ett bananskal kommer du med största sannolikhet vara mer uppmärksam nästa gång du ser ett bananskal. Ibland kan det helt enkelt vara lärorikt och till och med bra att begå misstag - vi vill gärna undvika att göra om saker vi är mindre stolta över och analyserar då ofta händelsen lite extra, måna om att utvecklas och hitta nya lösningar.

SJÄLVINSIKT

I sin bok ”Gryning över Kalahari” skriver författaren Lasse Berg:
”Det finns inget roligare än att själv komma på att man haft fel så att man kan utveckla sitt tänkande. Att ha förmågan att med öppna ögon kunna fråga sig om det trots allt inte kunde vara tvärtom."

TILLÅTANDE KLIMAT

Om det ska finns utrymme att begå misstag och lära sig av dem måste det råda ett tillåtande klimat på arbetsplatsen. Pratar ni sällan om fel eller misstag göms problemen lätt undan och utreds aldrig. Risken att vi går i samma fällor igen blir också större, eftersom vi inte pratar om vad som hände och hur vi kan hantera dem.

VÄNDER TILL FRAMGÅNG

Vi jobbar allt snabbare, samtidigt som vi blir alltmer digitala. Men oavsett vad är vi fortfarande människor. Människor som ibland gör fel. I en tid när allt går snabbare kan också misstagen bli alltfler. Det handlar inte om att undvika misstag. Det handlar om hur vi hanterar misstagen, vad vi lär oss utav dem och hur vi vänder dem till framgång.

Tipsa en vän!