”Utvecklare istället för utförare"

Rekrytera personal

Håkan Ericson är fotbollstränaren som jobbat i det tysta men som gärna delar med sig av sin kunskap i att leda och utveckla dagens generation. Det går inte att erbjuda en 20-åring ett 25-årigt kontrakt med chans till löneökning och en guldklocka när de pensionerar sig. Istället ställer de sig frågan ”what's in in for me”? - som ledare förväntas du kunna svara.

Bild

Håkan Ericsson är ”underdogen” som tog det Svenska U21 herrlandslaget i fotboll till det historiska guldet i EM 2015. 2016 blev Håkan belönad med priset som Årets ledare på Idrottsgalan 2016. Han har visat på att det går att göra det omöjliga möjligt - ena ett gäng individualister och skapa ett team. På Leadership Day 2017 pratar Håkan om konsten att ledsaga en stor samling individer, att spela som ett lag och uppnå sina mål.

what's in it for me?

Det är fel att tro att du som ledare kan coacha den yngre generationen på samma sätt som du ”alltid” gjort. En 20-åring kommer inte att lockas av ett 25-årigt kontrakt eller en utlovad guldklocka när de går i pension. De kommer istället ställa dig som chef frågan what's in it for me? Och de vill ha svar på frågan, vad får jag ut av att vara där jag är i dag? Du som ledare förväntas kunna svara på vad medarbetaren kan uppnå och hur deras utveckling och karriär kan te sig om de stannar hos just dig. Det blir sedan din uppgift guida dem rätt, så länge de jobbar för laget. Det är också viktigt att du som ledare inkluderar dina medarbetare. Låt dem ta del av de tankar, idéer och framtidsutsikter som berör dem.

”Jag som ledare måste alltid kunna förklara varför jag efterfrågar det jag gör av mina spelare. På så sätt får jag utvecklare istället för utförare.”

 

Teamet bakom teamet

Bara för att du är ledare behöver du inte ta mest plats, synas och höras mer än alla andra. En ledare kan även arbeta i det tysta och låta andra i teamet som har något att tillföra göra det. Håkan berättar att hans assisterande tränare är den duktigaste instruktör och analytiker han känner - något han kunde se som konkurrens bara för några år sedan, men som nu är hans största tillgång. Håkan betonade vikten av att kunna släppa på ansvaret och våga lita på experterna i laget. Alla är vi bra på olika saker och det kommer du som ledare gynnas av -  bara du tillåter det.

var inte rädd för att misslyckas

Som ledare för ett lag som alltid siktar mot toppen, oavsett om det är mot OS-guld eller nya resultat, är det viktigt att låta dina medarbetare veta att de aldrig ska behöva vara rädda för att förlora. Om unga spelare ska tro på sig själva, är du som ledare också tvungen att göra det. Använda dig av positiva målbilder för att ta dig dit. Håkan förespråkar en metod han använt med sina spelare som kan kallar: "Som om …". En positiv, mental föreställning han uppmanat alla spelare att framställa. För hjärnan är det svårt att skilja på fantasi och verklighet. Så att visualisera en vinst innan matchen spelas kan skapa en avsevärd skillnad hos spelarna inte minst för psyket och självkänslan. Redan under eftermiddagen innan EM-finalen bad Håkan sina spelare att bestämma var de skulle lägga straffen.

_______________

LEADERSHIP DAY BY ACADEMIC WORK

Håkan Ericson var en av talarna på Leadership Day 2017, en ledarskapsdag som anordnades av Academic Work under en eftermiddag på Grand Hôtel. Tillsammans med några av landets mest erfarna och framgångsrika ledare delade vi med oss av vår expertis kring hur du bäst engagerar och utvecklar målgruppen young professionals. 

- TILL SIDAN OM LEADERSHIP DAY- 

 

VILL DU BLI KONTAKTAD?

Behöver ditt företag hjälp med personal eller har du frågor och bara vill komma i kontakt med oss? Fyll i dina kontaktuppgifter här under så kontaktar vi dig.

Genom att fylla i formuläret godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter och att vi vidare får kommunicera med dig genom riktade epostutskick och inbjudningar till relevanta sammankomster. För mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter, läs vår Privacy Policy

Tipsa en vän!