"Våga ge unga personer stort ansvar, extremt tidigt"

Rekrytera personal

Det finns stora skillnader mellan gårdagens och dagens ledarskap. Det som tidigare varit mer hierarkiskt och kollektivistiskt har nu omformats av möjligheterna att hämta information om precis allt, när som helst. Det sätter medarbetare och chef i en ny och lite främmande relation.

Bild

Meg och Martin Tivéus är mor och son med imponerande meriter och positioner i bagaget. Meg har varit vice VD på Posten och VD för Svenska Spel samt haft flera tunga styrelseuppdrag för bland annat Swedish Match, Cloetta och Com Hem. Martin har varit VD på Avanza bank och är numera VD på det EQT-ägda bolaget Evidensia. De båda gästade Leadership Day 2017 och samtalet kretsade kring ledarskap, deras erfarenheter och vad som krävs av ledare idag och imorgon.

Låt young professionals bli en kunskapstillgång

Det pratas mycket om utmaningarna i att rekrytera young professionals eftersom de är just juniora i sin yrkesroll. Men Martin ser den växande gruppen av arbetskraft som en tillgång för svenska företag:

- De kan helt andra saker än vad jag kan. Kommunikation världen över kommer att ske digitalt nu och en lång tid framöver, och där har de ett försprång. Vi måste därför våga ge unga personer stort ansvar, extremt tidigt. Får de inte chansen hos er så kommer de vilja söka sig vidare om de inte får chansen och hur säkrar ni då återväxten?

 

En ledares förmåga att vara genuin är avgörande

Meg och Martin lyfte de egenskaper som är viktiga för chefsrollen. Meg menar att framgångsfaktorn ligger i förmågan att pedagogisera och att alltid vara och uppfattas som genuin:

”Det är alltid enklare att styra med mål och värderingar och fråga sig själv – Vad ska vi åstadkomma? Men människor är inte dumma, de ser rakt igenom dig och därför måste du som ledare vara genuin och sann i alla lägen.”

Martin håller med och menar att en viktig del av ledarskapet är att etablera rätt typ av respekt:

- Du blir aldrig respekterad som chef om du inte blir respekterad som människa. Klargör dina egna, personliga värderingar och omsätt dem i företaget. Visa vem du är så kommer dina medarbetare också att våga göra det. Be yourself more, but with skill!

Så skapar du förutsättningar för engagemang och affärsutveckling

Det är viktigt att du som ledare ser till att ha högt i tak i teamet – då kommer dina medarbetare ha kul på jobbet. Meg tror att alla människor är passionerade, men hos en del framgår det inte lika tydligt. För att alla ska få utlopp för sin passion krävs en miljö där det är helt okej att göra fel. Med engagerade medarbetare kommer också ett utvecklingsfokus. Därför tror varken Meg eller Martin på att isolera affärsutveckling från resten av bolaget, Martin menar att:

- När jag jobbade på Avanza tog jag bort vår affärsutvecklingsdel. Alla på företaget måste få vara en del av utvecklingen och den bygger på att alla har så mycket information som möjligt. Då kommer det upp massa nya idéer och affären utvecklas snabbare, berättar Martin.

Mycket handlar om att inse att du som ledare inte alltid har rätt. En bra sammansättning medarbetare, från olika bakgrunder, med olika egenskaper har förutsättning att skapa den dynamik som krävs för att få affären att växa.

Låt nörden ta plats i rekrytering och ditt ledarskap

Så hur rekryterar du rätt person till din organisation eller avdelning? Meg erkänner flera gånger att hon har har anställt personer på intuition snarare än noggrann genomgång av meriter och CV:n:

- Jag är svag för nördar och speciella personligheter. Ofta kan en person sitta på enorm potential om han eller hon visar en sådan passion för sitt specifika område. Det är något enormt attraktivt med det.

 Du blir en bättre chef genom att just våga vara nördig inom ditt område samtidigt som du balanserar upp det med att vara en generalist. Att omfamna nörden i dig är ett bra sätt att hålla ditt  engagemang vid liv.

______________

LEADERSHIP DAY BY ACADEMIC WORK

Meg och Martin Tivéus var två av talarna på Leadership Day 2017, en ledarskapsdag som anordnades av Academic Work under en eftermiddag på Grand Hôtel. Tillsammans med några av landets mest erfarna och framgångsrika ledare delade vi med oss av vår expertis kring hur du bäst engagerar och utvecklar målgruppen young professionals. 

- TILL SIDAN OM LEADERSHIP DAY- 

  

VILL DU BLI KONTAKTAD?

Behöver ditt företag hjälp med personal eller har du frågor och bara vill komma i kontakt med oss? Fyll i dina kontaktuppgifter här under så kontaktar vi dig.

Tipsa en vän!