Mailtricket som gör din vardag enklare

I karriären

Det finns de som älskar ordning och reda och kan ägna timmar åt att färgkoordinera post-it lappar och upprätta smarta mappsystem. Andra tar glatt emot tips att använda ”i ett framtida liv”, medan somliga nöjer sig med ett organiserat kaos... Här kommer ett enkelt organiseringshack för mailkorgen som passar alla som önskar lite ordning och reda.

Bild

Lösningen: Google mail-stjärnorna. Precis, de där stjärnorna till vänster om ämnesraden. De är alltså inte bara där för dekoration. Du som Outlookanvändare behöver inte leta efter stjärnan, använd istället den lilla flaggan till höger om ämnesraden.

Så här kan du organisera mailen:

  1. Stjärna/flagga alla mail som behöver ett svar men som du inte kan svara på direkt.
  2. I slutet av varje dag (exempelvis under den där eftermiddagsdippen när du är för trött för att ta tag i något nytt) gå igenom stjärnade/flaggade mail och ta bort symbolen så fort du svarat.
  3. Om du av någon anledning fortfarande inte kan svara på ett mail så gör du stjärnan blå. Kan du inte byta färg på stjärnan? Då kan du ställa in fler färger under inställningar > stjärnor. Outlookanvändare kan ändra flaggans färg genom att högerklicka på den.
  4. I slutet av veckan går du igenom alla mail märkta med den färgade stjärnan/flaggan och ser om du kan svara då. Antingen kan du det och svarar samt tar bort symbolen - eller så behåller du den och börjar om med proceduren nästa vecka.

Voìla, ett lättöverskådligt system för mailkorgen som endast kräver ett klick! Det är nästan barnsligt enkelt, men fungerar med säkerhet. Med det här systemet kommer du att känna att du har kontroll över din inkorg och vad som behöver prioriteras. Dessutom slipper du paniken som uppstår när ännu ett mail kommer som du inte genast kan svara på.

Ta kontrollen över din mailkorg idag!

Tipsa en vän!