Medarbetarsamtal – hur ofta och varför?

Rekrytera personal

Regelbundna medarbetarsamtal ökar förutsättningarna för att du som chef både på kort och lång sikt ska kunna motivera dina medarbetare. Men hur ofta bör det ske och vad ska ni egentligen prata om? Så här tänker vi på Academic Work kring medarbetarsamtal

Bild

HUR OFTA SKA JAG HA AVSTÄMNING MED MINA MEDARBETARE?  

För att du som ledare ska kunna stötta dina medarbetare, garantera att de trivs eller utmana dem, behöver ni träffas one-to-one löpande – inte bara en gång per år som tyvärr är vanligt förekommande. På Academic Work har internamedarbetare avstämning med närmaste chef en gång i månaden. Det finns såklart ingen regel som säger hur ofta medarbetare och chef bör ses, det viktiga är att det sker regelbundet. Tips för dig som chef: Boka in återkommande möten med din medarbetare i kalendern.  

VAD SKA VI PRATA OM?  

Vi på Academic Work tycker att du som ledare under medarbetarsamtalet bör fokusera lika delar på hur medarbetaren mår som hur det går. Det är viktigt att medarbetaren får tid att delge sina tankar kring det dagliga arbetet – din förståelse för vad hen gör om dagarna ökar och du har möjlighet att ge feedback.  

Tips för dig som chef: feedback går åt två håll. För att du ska kunna vara en bra chef och generera resultat måste du veta vad du kan göra för att stötta dina medarbetare. Be gärna om feedback och uppmuntra dina medarbetare att delge tankar och eventuella problem där du kan stötta upp. 

VARFÖR SKA MAN HA AVSTÄMNINGAR?  

Regelbundna samtal ökar förutsättningarna för att du som chef både på kort och lång sikt ska kunna motivera duktiga medarbetare. Det är också ett sätt att säkerställa att medarbetaren förstår var företaget är på väg, vilka målsättningar företaget har och hur medarbetaren bidrar till det stora hela, vilket också visat sig vara motivationshöjande. 

KONTAKTA OSS

Vill ni komma i kontakt med oss på Academic Work? Kanske är ni i behov av personal eller så vill ni bara höra mer om oss som företag. Använd formuläret här nedan eller ring oss på 020-37 38 40 så hjälper vi er.

 

Genom att fylla i formuläret godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter och att vi vidare får kommunicera med dig genom riktade epostutskick och inbjudningar till relevanta sammankomster. För mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter, läs vår Privacy Policy

Tipsa en vän!