Motivation för prestation

Rekrytera personal

Vad som motiverar oss människor skiljer sig givetvis från person till person, anställd till anställd. Men det finns det flera motivationsfaktorer som du som chef bör känna till som utan tvekan kan bidra till att dina anställda känner sig lite mer motiverade på jobbet. Se detta som en checklista!

Bild

Belöningssystem och feedback

Vi börjar i rätt ände. När vi pratar motivation brukar belöningssystem vara det första som kommer upp. Kanske får dina medarbetare möjlighet till ökad lön eller andra förmåner relaterade till dess prestation? Kul, monetär belöning i all ära men du som chef får inte glömma hur viktigt det är att belöning ibland kommer från dig personligen. Kanske kan du sätta upp utvecklingssamtal för att få in feedback i arbetsvardagen?

Möjlighet till utveckling och utmaning

Att stå och trampa på ett och samma ställe är inte kul. De flesta vill utvecklas och utmanas och att därför se till att det blir en del i kulturen är en förutsättning. För visst vill du satsa på de medarbetare som är duktiga – och i sin tur hålla kvar dem? Kommunicera ut detta i organisationen men glöm däremot inte att individanpassa utmaningarna!

Teamkänsla

Känner dina medarbetare sig som en del av teamet? Har ni en positiv stämning på arbetsplatsen? Vi människor vill känna tillhörighet. Att bygga upp en teamkänsla och se till att alla känner sig som del av den är en stark motivationsfaktor. Se det såhär: vid framgångar blir delad glädje, dubbel glädje.

Inflytande över den egna arbetssituationen

Att i viss mån kunna påverka sin arbetssituation är bra för självförtroendet. Dessutom är människor oftast bäst på det de tycker är allra roligast. Har någon i ditt team en lite mindre varierad tjänst, hur kan man variera denna tjänst?

Etiska värderingar

Ni kanske inte räddar världen, men att göra något är mer än inget. Att medarbetarna känner att arbetet de utför leder till något gott, talar till varje individs djupare värderingar och motivation att fortsätta göra skillnad.

Kontakta oss 

Vill ni komma i kontakt med oss på Academic Work? Kanske har ni behov av personal eller så vill ni bara höra mer om oss som företag. Använd formuläret här nedan eller ring oss på 020-37 38 40 så hjälper vi er. 

Genom att fylla i formuläret godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter och att vi vidare får kommunicera med dig genom riktade epostutskick och inbjudningar till relevanta sammankomster. För mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter, läs vår Privacy Policy

Tipsa en vän!