Motivation för prestation

Rekrytera personal

Vad som motiverar oss människor skiljer sig givetvis från person till person, anställd till anställd. Men det finns det flera motivationsfaktorer som du som chef bör känna till som utan tvekan kan bidra till att dina anställda känner sig lite mer motiverade på jobbet.

Bild

Belöningssystem

När vi pratar motivation brukar belöningssystem vara det första som kommer upp. Kanske får dina medarbetare möjlighet till ökad lön eller andra förmåner relaterade till prestation? Här är det dock viktigt att komma ihåg att alla inte motiveras av monetära belöningar.

Möjlighet till utveckling och utmaning

Om din medarbetare inte motiveras av exempelvis lön, är det möjligt att chansen till utveckling och ytterligare ansvar är vad din medarbetare föredrar. Ta reda på det, men också hur dina anställda vill bli uppmärksammade. Är det en klapp på axeln över ett bra jobb eller en artikel på intranätet?

Teamkänsla

Känner dina medarbetare sig som en del av teamet? Har ni en positiv stämning på arbetsplatsen? Vi människor vill känna tillhörighet. Att bygga upp en teamkänsla och se till att alla känner sig som del av den är en stark motivationsfaktor. Se det såhär: vid framgångar blir delad glädjedubbel glädje.

Inflytande över den egna arbetssituationen

Att (i viss mån) kunna påverka sin arbetssituation är en motivationsfaktor för en del människor. Dessutom är människor oftast bäst på det de tycker är allra roligast. Det är även viktigt att dina medarbetare kan se hur deras arbetsinsats är med och bidrar till resten av organisationen, så var tydliga med det!

Etiska värderingar

Ni kanske inte räddar världen, men att göra något är mer än inget. Att medarbetarna känner att arbetet de utför leder till något gott, talar till varje individs djupare värderingar och motivation att fortsätta vilja göra skillnad.

Kontakta oss 

Vill ni komma i kontakt med oss på Academic Work? Kanske har ni behov av personal eller så vill ni bara höra mer om oss som företag. Använd formuläret här nedan eller ring oss på 020-37 38 40 så hjälper vi er. 

Genom att fylla i formuläret godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter och att vi vidare får kommunicera med dig genom riktade epostutskick och inbjudningar till relevanta sammankomster. För mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter, läs vår Privacy Policy

Tipsa en vän!