Så blir du en bättre kollega

I karriären

Hur är en bra kollega? Ja, svaret på den frågan skiljer sig sannolikt från person till person. Det är troligen lättare för oss att hålla med varandra om vad som utgör en dålig kollega. Däremot finns det ett antal beteenden som garanterat gör dig till en bättre och mer uppskattad kollega – snarare än tvärtom. 

Bild

EN BRA KOLLEGA… 

… SÄGER ”GOD MORGON” OCH ”HEJ” 

Det är få ord som kan ha lika stor betydelse för relationen mellan kollegor. Att säga ”hej” och ”god morgon” är både en inkluderande och trevlig gest som garanterat uppskattas bland dina kollegor.

… ÄR OFTA PÅ GOTT HUMÖR  

Man kan inte alltid vara på sitt allra mest strålande humör, men man kan inte heller alltid ha en dålig dag. Att försöka hålla humöret uppe och vara positiv gör mycket för stämningen i hela teamet, som garanterat presterar bättre som resultat.

… ÄR EN TEAMPLAYER 

Att vara en teamplayer innebär många saker – men att en teamplayer ser till gruppens och företagets bästa kan vi nog alla vara överens om. En teamplayer peppar, stöttar och erbjuder sin hjälp när en kollega har mycket på bordet. Om du är en teamplayer ger du också beröm och feedback när en kollega gjort något bra! Eller något mindre bra…

… LEVER FÖRETAGETS VÄRDERINGAR 

Varje medarbetare fungerar som en varumärkesambassadör för sitt företag och de bästa kollegorna lever också upp till företagets värderingar. Om du inte gör det, av den anledningen att du inte delar dem, är du troligen på fel arbetsplats.

… STANNAR HEMMA OM HEN ÄR SJUK 

Sist men inte minst – allt för många är på jobbet trots att de är sjuka. Det leder inte bara till att du utför ditt arbete sämre än vanligt och att ditt tillfrisknande tar längre tid – du riskerar dessutom att smitta dina kollegor. Drar vi det långt ger du till och med din arbetsgivare en massa onödiga kostnader. Som man brukar säga, stanna hellre hemma en dag extra än en dag mindre. 

lediga jobb

Just nu har vi över 1000 lediga jobb. Spana in våra lediga jobb eller skapa ett konto hos oss och få jobbtips direkt i mailen - helt enligt dina önskemål!

  • Stockholm Heltid 34 minuter sedan
  • Stockholm Heltid 1 timme sedan
  • Linköping Heltid 2 timmar sedan
  • Stockholm Heltid 3 timmar sedan
  • Stockholm Heltid 3 timmar sedan

Tipsa en vän!